Dordrecht, Netherlands

Einde aan lange soap: eerste paal van nieuwbouw VV Dubbeldam de grond in

De eerste paal van het nieuwe clubgebouw van VV Dubbeldam staat eindelijk in de grond. Na jarenlange onzekerheid kwam er vrijdagmiddag voor de Dordtse voetbalclub, onder toeziend oog van een paar honderd leden, een einde aan een slepende soap.
Corrado Francke | 24 april 2024 14:08 | Aangepast op 24 april 2024 14:08
"We hebben er lang op gewacht, maar nu geeft het weer kansen om allerlei dingen te doen", vertelt een trotse Arie in 't Veld. De voorzitter is 12,5 jaar aan de slag geweest voor een nieuw onderkomen voor de club te regelen. Al sinds het begin van de eeuw waren er verhuisplannen, maar meerdere scenario's liepen stuk. De voetbalclub voelde zich 'aan het lijntje gehouden' door de gemeente.

Versleten en krap
Nu is er aan al die onzekerheid een einde. Het versleten, krappe gebouw uit 1975 krijgt een luxe opvolger. Dat komt even verderop het sportpark Schenkeldijk te staan. Aan het begin van het seizoen 2025/2026 moet het nieuwe onderkomen er staan.


"Dan hebben we een mooi clubgebouw waarbij we boven de kantine hebben, met aan beide zijden en aan de voorkant een terras. Bezoekers en toeschouwers kunnen dan van boven keurig op de drie velden kijken die er nu omheen liggen", legt In 't Veld uit. "In de toekomst komen er mogelijk nog twee velden bij, dan staan we in het centrum van alle velden die we hebben."

Nul op de meter
De club gaat in het nieuwe gebouw van het gas af. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst. "We hopen daar voldoende energie mee op te wekken om 'nul' op de meter te hebben", zegt In 't Veld, die afscheid neemt als voorzitter zodra de club naar het nieuwe gebouw kan. "Dan kunnen er andere mensen opstaan om de plannen uit te werken."

Sportwethouder Marc Merx noemt het 'heel belangrijk' dat de eerste (of eigenlijk laatste) paal geslagen is. "Het was geen dossier waar je met heel veel trots op terug zal kijken, maar uiteindelijk gaat het om het resultaat. Dat wordt nu geboekt", aldus Merx.

Lees meer over:

VV Dubbeldam|

Meest gelezen

Lees ook

Na een decennium staan nu bijna alle seinen op groen voor VV Dubbeldam

De leden van VV Dubbeldam zijn vrijdag akkoord gegaan met de verhuisplannen zoals die er nu liggen. ...

Dordrecht juicht Oranje naar de kwartfinale: 'We worden wereldkampioen'

Het Nederlands elftal bereikte zaterdag de kwartfinale van het WK voetbal door de Verenigde Staten m...