Handhaving Dordrecht heeft in samenwerking met Politie Dordrecht op donderdag een fietsenactie gehouden in het centrum. Dit aantal lag op de 141 mensen fietsten in het voetgangersgebied. Zij kregen een waarschuwing. Daarnaast kreeg er ook één iemand een schriftelijke waarschuwing voor het rijden zonder helm en werden er zeven bekeuringen uitgedeeld voor verschillende strafbare feiten.
3300 huishoudens zonder stroom
In Dordrecht zaten donderdagmiddag 3300 huishoudens zonder stroom. Deze stroomuitval duurde bijna twee uur. De boosdoener was een defecte bovenleiding, meldt Stedin weten op Twitter. De problemen waren om half zes opgelost.
Spuiboulevard
De alarmdiensten rukten vrijdagochtend om 10:14 uit voor een gaslek op de Spuiboulevard in Dordrecht. De brandweer heeft echter niks aangetroffen tijdens de metingen. Vermoedelijk was het schoonmaakmiddel in plaats van een gaslek.
Zwijndrecht
Wijkagenten Zwijndrecht melden op Instagram dat ze gisteren een aangifte hebben opgenomen van iemand die werd opgelicht en zeshonderd euro voor een pannenset heeft betaald. De man die de set verkocht vroeg alleen om 2,95 euro overdrachtsbetaling via de pin. Door lichte schade zou hij deze set niet meer in de winkel kunnen verkopen. Later bleek dat de nieuwe eigenaar van de pannen geen 2,95 euro had betaald, maar zeshonderd euro.
SteekpartijEen Zwijndrechtse jongen van zeventien jaar is opgepakt voor een steekpartij. Deze vond eerder deze week plaats in Den Haag. Maandag werd op de Oude Haagweg een 42-jarige man neergestoken. De politie meld dat hij met spoed naar het ziekenhuis is gebracht en daar nu nog steeds ligt.
De verdachte wordt momenteel verhoord. De steekpartij zou het gevolg zijn geweest van een ruzie bij een tramhalte. Waar de ruzie precies over ging, doet de politie geen meldingen over.
Papendrecht
In Papendrecht krijgt de politie meerdere meldingen binnen van oplichting door middel van babbeltrucs. Iemand doet zich aan de telefoon voor als wijkagent die werkt in de gemeente Papendrecht en probeert je over te halen om waardevolle spullen af te geven aan iemand die later bij je langskomt. Bijvoorbeeld pasjes, sieraden, geld en andere waardevolle bezittingen. Met allerlei ‘smoesjes’ proberen ze je vertrouwen te winnen om je spullen aan ze af te geven.
"Trap er niet in", schrijven agenten op Instagram. "Een wijkagent zal u nooit bellen en vragen om je eigendommen af te geven. Als u wordt gebeld met deze vraag, hang dan meteen op en bel de politie. Als er iemand voor uw deur staat om waardevolle spullen op te halen, bel dan gelijk 112."