Dordrecht, Netherlands

Basisscholen verhuizen naar nieuwe plekken binnen Dordt: nodig voor de toekomst

Een grote stoelendans in het Dordtse scholenlandschap: Nestas Scholengroep en Stichting H3O hebben aangekondigd dat twee schoollocaties vanaf volgend schooljaar zullen worden samengevoegd.
Redactie Streek 56 | Tristan Kans | 23 oktober 2024 14:48 | Aangepast op 23 oktober 2024 14:48
De samenvoeging is volgens de scholen nodig om "de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen en toekomstbestendige scholen te creëren, ondanks uitdagingen zoals het lerarentekort en beperkte financiële middelen".

Voor Nestas Scholengroep betekent dit dat de openbare basisschool John F. Kennedy aan de Eddingtonweg wordt samengevoegd met de hoofdlocatie van de school aan de Bosstraat. De vrijkomende ruimte zal door Stichting H3O worden gebruikt voor nieuwbouwprojecten, waaronder de herontwikkeling voor christelijke basisschool IKC De Repelaer.

Persoonlijke begeleiding voor leerlingen en medewerkers
Ouders en medewerkers zijn tijdens recente informatiebijeenkomsten op de hoogte gebracht van de veranderingen. Daarnaast krijgen ouders, kinderen en medewerkers van de JFK-locatie aan de Eddingtonweg persoonlijke begeleiding om de overgang naar de nieuwe locatie in de wijk Crabbehof zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Om ervoor te zorgen dat alle betrokkenen goed worden ondersteund, bieden Nestas en H3O garanties zoals individuele begeleiding, behoud van een onderwijsplek voor alle leerlingen en voorrang bij plaatsing op een andere locatie binnen de stichting, mocht dat nodig zijn. Daarbij blijft de medezeggenschapsraad volgens de scholen betrokken bij het proces.

Huisvesting en toekomstplannen
Naast de samensmelting van de JFK-locaties van Nestas Scholengroep zal Stichting H3O ook de locatie van IKC De Fontein in Wielwijk samenvoegen met de hoofdlocatie in Krispijn. Hierdoor komt ruimte vrij voor uitbreiding van buurman De Albatros.

Frank Tigges is bestuurder bij Nestas Scholengroep en benadrukt dat al deze ontwikkelingen nog erg vers zijn. "We gaan tijdens de herfst- en kerstvakantie met de ouders in gesprek om te kijken wat er moet gebeuren om alles in goede banen te leiden." Beide onderwijsorganisaties vinden het dan ook belangrijk om de komende tijd goed te communiceren met ouders en personeel over het verloop van de verhuizing en de gevolgen.

Meest gelezen

Hoe deze flat ontsnapte aan een ramp: 'Je kon ruiken wat er aan de hand was'

Corrado Francke | Redactie Streek 56 | 18 okt 2024 13:00

Plannen voor Station Leerpark beginnen vorm te krijgen

Pascal Lenstra | 17 okt 2024 08:00

Lees ook

NOVA Tienercollege sluit deuren: "Ouders en kinderen zitten nu letterlijk met hun handen in het haar"

Het NOVA Tienercollege werd vier jaar geleden het leven ingeblazen. Peter Heijkop, wethouder Onderwi...