Dordrecht, Netherlands

Devin Haen puntert FC Dordrecht in Amsterdam naar derde seizoenszege

FC Dordrecht heeft maandagavond voor de derde keer dit seizoen een zege geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. Bij een regenachtig Jong Ajax was de ploeg, door een rake punter van Devin Haen, met 0-1 te sterk.
Corrado Francke | 30 september 2024 22:00 | Aangepast op 30 september 2024 22:00
Al de hele dag was duidelijk dat de zomer voorbij is, óók in de hoofdstad. Maar waar de spelers hun warming-up in zeiknatte omstandigheden deden, hadden de uitsupporters iets meer geluk. In plaats van een plekje in het troosteloze, kale uitvak mochten zij op de droge hoofdtribune plaatsnemen.

Dordtse kansjes
De thuisploeg begon iets dreigender aan het duel, al waren de eerste serieuze mogelijkheden voor FC Dordrecht. Devin Haen kopte over het doel van goalie Diant Ramaj, die in de eerste helft van dit kalenderjaar nog vaste waarde in Ajax 1 was.

Nu was de Duitser echter veroordeeld tot een regenachtige maandagavondwedstrijd op Sportcomplex de Toekomst, waar hij na ruim een kwartier redding bracht op een knal van Jaden Slory. Collega-doelman Liam Bossin werd even later getest door vleugelverdediger Precious Ugwu, die geen succes had in de korte hoek.

Puntertje Haen
Richting het rustsignaal klopte FC Dordrecht harder op de deur. Zo mikte Korede Osundina net over en schoot Daniël van Vianen vanaf de rand van het strafschopgebied recht op Ramaj. De volgende mogelijkheid kende een doeltreffendere afloop: Jong Ajax-verdediger Dies Janse ging pijnlijk de mist in, waarna Haen onderschepte en sneller bij de bal was dan Ramaj, alvorens hij met een punter de score opende: 0-1.

De Achterhoekse Feyenoord-huurling, die afgelopen zomer de overstap maakte van De Graafschap en meteen aan FC Dordrecht werd verhuurd, kroonde zich met zijn derde seizoenstreffer tot (voorlopig) clubtopscorer. Ook tegen Jong AZ en SC Cambuur wist Haen het net te vinden.

Bijna de gelijkmaker
Het tweede bedrijf begon met een spannend momentje in de Dordtse defensie. Yannis M'Bemba mikte een Amsterdamse voorzet op de 'eigen' paal en de inzet van Jong Ajax-invaller Sean Steur werd in de rebound knap gepareerd door Bossin.

Daarna werd de thuisploeg uitstekend afgestopt door de de groengekleurde Dordtenaren, die nog enkele broekjes tekortkomen om het uittenue compleet te maken. De ploeg van trainer Melvin Boel trad daarom ook op De Toekomst nog in het thuistricot aan.

Wie scoort de volgende?
Vanaf de zijkant zag Boel een gelijkopgaand vervolg. Daarin maakte FC Dordrecht wat meer aanspraak op de volgende treffer, al kreeg Jong Ajax tien minuten voor tijd nog een megakans. Kayden Wolff werd alleen richting Bossin gestuurd, maar zijn stiftje over de Ierse Belg kwam niet eens in de buurt van het doel. Aan de overkant ramde invaller Dean Zandbergen huizenhoog over waar hij de wedstrijd in het slot had moeten gooien.

In de laatste minuten was Jan Faberski, die met een bekeken schot de paal raakte, nog dichtbij de 1-1. De gelijkmaker kwam er, tot tevredenheid van de enkele tientallen meegereisde supporters, echter niet. Zo noteerde FC Dordrecht de derde seizoensoverwinning en werkt het met een goed gevoel toe naar het volgende competitieduel, komende vrijdag aan de Krommedijk tegen Jong PSV.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Seydoux, Valk, Van der Avert, Hilton; Shein, Van Vianen, Scholte (Codutti/77); Osundina (Zandbergen/63), Haen (Van der Avert/89), Slory

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Michelinster voor Huis Van Gijn: ‘We wisten nergens van, hij kwam via de post’

Redactie Streek 56 | Loïsa de Wit | 4 okt 2024 14:46

Tientallen ouders gedupeerd: moeten op zoek naar nieuwe opvang na Fit-Kidz sluiting

Trevyn van Houwelingen | Redactie Streek 56 | 2 okt 2024 15:04

Lees ook

FC Dordrecht bekroont uitstekende week met zege op tiental Jong PSV

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de tweede competitiezege in vijf dagen in de wacht gesleept. De ploe...

De Plucheplakkers vragen zich af: horen wij daar een reiger schijten?

Er is weer veel te bespreken over FC Dordrecht. De mannen van trainer Melvin Boel schrijven na een 1...

Belangrijke zege FC Dordrecht bij Jong Ajax: 'Ze hebben knetterhard gewerkt'

In meerdere opzichten was de 0-1 zege van FC Dordrecht bij Jong Ajax maandagavond belangrijk. Niet a...

FC Dordrecht en ASWH kennen tegenstander in eerste ronde KNVB Beker

FC Dordrecht gaat in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker op bezoek bij VV Noordwijk, zo wees de l...

FC Dordrecht toont karakter in regioderby: 'Wat er ook gebeurt, wij geven nooit op'

Wie geloofde na de 0-2 van Excelsior nog in een resultaat voor FC Dordrecht? De spelers in ieder gev...

FC Dordrecht verliest in Volendam (2-0) en daalt vijf plekken

FC Dordrecht heeft de opmars van FC Volendam dinsdagavond niet af kunnen remmen. De ploeg van traine...