Dordrecht, Netherlands

Hospice De Cirkel zoekt nieuwe vrijwilligers

Hospice De Cirkel heeft een vestiging voor inwoners van de Alblasserwaard in Papendrecht en een vestiging voor de bewoners van de Zwijndrechtse Waard in Hendrik-Ido-Ambacht. Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in het reilen en zeilen het hospice.
Redactie Streek 56 | 11 juni 2024 11:12 | Aangepast op 11 juni 2024 11:12
Als het in het ziekenhuis of thuis niet meer kan, zijn deze ‘bijna-thuis-huizen’ een waardevolle mogelijkheid voor mensen om te midden van hun naasten hun laatste levensfase door te brengen. Huiselijkheid, geborgenheid en respect zijn de kernwaarden. De vrijwilligers zijn specifiek opgeleid om de bewoners en hun naasten nabij te zijn. Zij zorgen voor eten, drinken en vooral voor liefdevolle aandacht. De eigen thuiszorgorganisatie van de bewoners en de huisarts van de bewoners geven de nodige medische zorg.

Annemiek Deunhouwer, manager, geeft aan dat in elke vestiging van hospice De Cirkel ongeveer 70 vrijwilligers actief zijn. Deze vrijwilligers zijn van alle leeftijden en komen uit de hele Alblasserwaard en uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Op dit moment zijn in zowel de vestiging in Hendrik-Ido-Ambacht als in Papendrecht nieuwe vrijwilligers welkom, onder andere voor de tuin- en kookgroep. Ook voor een vrijwilliger met kwaliteiten op het gebied van marketing is plaats. Locatie Hendrik-Ido-Ambacht is daarnaast specifiek op zoek naar een vrijwillig coördinator. Na een kort opleidingstraject zijn de nieuwe vrijwilligers van harte welkom om aan de slag te gaan met hun prachtige en dankbare taken.

Johan Bor, vrijwilliger in Papendrecht, zegt over zijn vrijwilligerswerk: “Recent hebben we twee bewoners een gouden moment mogen laten beleven. Eén van de bewoners kon na weken niet buiten te zijn geweest genieten van het mooie weer en de buitenlucht. De andere bewoner van een gezellig praatje met elkaar. Voor ons als vrijwilliger ook een betekenisvol moment. Wat mooi dat ik dit als vrijwilliger kan doen!”

Jannie Sandee, vrijwilliger in Hendrik-Ido-Ambacht: “Ik vind het fijn om voor mensen te zorgen. Het werken in het hospice biedt me die kans. Ik weet dat we een bewoner niet beter kunnen maken, maar we kunnen er wel voor zorgen dat diegene zich beter voelt.”

Wie in de Alblasserwaard of in de Zwijndrechtse Waard woont, kan vrijblijvend bellen voor meer informatie of een afspraak om een kijkje te nemen.

Vestiging Hendrik-Ido-Ambacht: tel. 078 – 612 41 38
Vestiging Papendrecht: tel. 078 – 645 19 56

Meest gelezen

Wantijbrug tijdelijk afgesloten voor verkeer

Redactie Streek 56 | Loïsa de Wit | 3 sep 2024 14:59

Lees ook

Na zeven jaar afscheid van oud-burgemeester Kolff

Oud-burgemeester Kolff nam, na zeven jaar lang, op donderdag 29 augustus afscheid tijdens een beslot...

Einde verhaal voor Fit-Kidz: eigenaar stopt na gedwongen sluiting

Eigenaar Dani Munoz trekt de stekker uit zijn geliefde Fit-Kidz. Het nieuws komt naar buiten als rea...

Onderzoek: zorgen over PFAS in deze streek veel groter dan landelijk

Inwoners van de regio Dordrecht maken zich bovengemiddeld zorgen over de gezondheidsrisico’s van de ...

Afscheid Ridderkerkse raadsleden Erna de Wolff en Ronald Lapaer

Erna de Wolff van de Christen Unie had voor het zomerreces aangekondigd afscheid te nemen als raadsl...

Dordtse Uberchauffeurs in opstand tegen mobielgebruik tijdens rijden

We weten allemaal dat het geen goed idee is om je mobiel te gebruiken tijdens het rijden. Toch zijn ...

Nieuwe Nederlanders leren de taal door samen te borduren

Mensen samenbrengen door middel van het samenwerken aan een mooi project. Dat is wat Hillie den Best...