Dordrecht, Netherlands

Krijn (72) zwaargewond nadat scooterrijder hem van fiets trekt: 'Ik lag bewusteloos op de grond'

Krijn thuis op de bank nadat hij uit het ziekenhuis komt Rijnmond
Na een geslaagde avond voetbal kijken in zijn favoriete café in Dordrecht fietst Krijn (72) zaterdagnacht naar huis. Zijn avond slaat compleet om zodra hij over de Zwijndrechtse brug fietst. Hij hoort getoeter, kijkt om en wordt plotseling door een scooterrijder van zijn fiets getrokken. Van de rest herinnert hij zich niets meer: zwaargewond belandt hij in het ziekenhuis.
Rijnmond | 9 juli 2024 10:16 | Aangepast op 9 juli 2024 10:16
Een lichte hersenschudding, dikke lip en oogkas én arm uit de kom: in het ziekenhuis heeft het personeel zaterdagnacht zijn handen vol aan Krijn. Zijn arm moet die nacht gelijk terug in de kom worden gezet. Maar daar blijft het niet bij.

Ook is Krijn verlamd geraakt aan zijn rechterarm. "Dat is tijdelijk, ze weten niet hoelang het duurt. Maar volgens de arts kan ik blij zijn dat het geen permanente verlamming is", vertelt het slachtoffer aangeslagen.

De beelden van de man die van zijn fiets werd getrokken gingen al snel rond op sociale media. Daarop is te zien hoe hij op gewelddadige wijze van zijn fiets werd getrokken door een man die bij iemand achterop de scooter zit. Krijn komt lelijk ten val en blijft liggen terwijl de scooter ervandoor gaat.

Zinloos geweld
Krijn is thuis herstellende van al zijn verwondingen. "Naar omstandigheden gaat het nu goed", zegt hij, al zit de schrik er nog goed in. Eén ding is volgens hem duidelijk: "Er is voor honderd procent sprake van zinloos geweld."
Er ging helemaal niets vreemds vooraf aan zijn val, vertelt hij.

Integendeel: het was een gezellige avond waarin de winst van Nederland tegen Turkije in de kwartfinale van het EK werd gevierd. "Ik zat gewoon op mijn fiets en hoorde getoeter, toen ik ineens van mijn fiets werd getrokken", vertelt Krijn. "De rest herinner ik mij niet: ik lag bewusteloos op de grond, ik weet niet hoelang."

Onbegrip
Bij Krijn overheerst vooral onbegrip. "Hoe kan je zoiets doen?", vraagt hij zich af. Hij heeft aangifte gedaan en hoopt dat de politie de dader snel op het spoor komt. Wie het gedaan heeft, is voor Krijn één groot raadsel. "Ik stoor me eraan dat op sociale media gelijk gewezen wordt naar bepaalde bevolkingsgroepen", verzucht hij. "Ik heb helemaal geen aanwijzing voor wie het heeft gedaan. Iedereen kan het zijn."

Op sociale media zag Krijn zelf ook de beelden van zijn val. Of dat extra schrikken is? "Dat valt mee. Ik weet in ieder geval dat ik het ben", reageert Krijn vrij nuchter. "Maar ik vraag me wel af: hoe kom je erbij zoiets ook nog eens te filmen?" Toch ziet Krijn er ook nog een positieve kant van in. "Tegelijkertijd hoop ik dat het helpt de dader te pakken te krijgen."

Dit artikel verscheen ook op de kanalen van onze mediapartner Rijnmond.

Lees meer over:

112-nieuws|

Meest gelezen

Wantijbrug tijdelijk afgesloten voor verkeer

Redactie Streek 56 | Loïsa de Wit | 3 sep 2024 14:59

Lees ook

Alarmeringssysteem van hulpdiensten ligt plat, oorzaak bij Defensie

Hulpdiensten in onze regio kampen sinds dinsdagavond met een landelijke IT-storing. Hierdoor zijn e...

112-nieuws: aanrijding Krispijnseweg en drugsvondst Krispijn

Hulpdiensten hadden dit weekend de handen vol aan de Dordtse wijk Krispijn. Er was sprake van een aa...

Waarom werd een man op klaarlichte dag uit zijn huis gesleurd?

Er is nog veel onduidelijk over de achtergrond van een grote politieactie in Sliedrecht. Dinsdagmidd...

Dordtenaar die in Utrecht vrouwen belaagde, verdacht van poging tot ontvoering en mishandeling

De Dordtse man die vrijdagavond werd aangehouden voor het belagen van vrouwelijke fietsers in Utrech...

Rechter: man die wasdroger en bankstel van de trap gooide wilde agent raken

Een 34-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam gooide in april 2022 wel degelijk met een wasdroger, ee...

112-nieuws: niet twee, maar drie mannen opgepakt na steekpartij

Zaterdagavond vond er een steekincident plaats aan de Mauritsstraat in Hendrik-Ido-Ambacht, daarbij ...