Dordrecht, Netherlands

Margré mist finaleplek Erfgoedparel, maar is 'blij met de positieve reacties'

Margré van Wijngaarden voor de muziektent Streekomroep 56
Geen Erfgoedparel voor de genomineerde Papendrechtse Margré van Wijngaarden. Dat is duidelijk geworden nadat deze week de vijf finalisten bekend zijn gemaakt door Erfgoedhuis Zuid-Holland. “Het is uitermate jammer. Het ging ons om de prijs, we hadden het geld met de stichting goed kunnen gebruiken.”
Erik van Krimpen | Redactie Streek 56 | 18 oktober 2024 18:30 | Aangepast op 18 oktober 2024 18:30
Margré van Wijngaarden, voorzitter van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht, zet zich al 43 jaar in voor het behoud van de dorpscultuur. Zo wist zij samen met de stichting al veel gebouwen te redden van de sloop, zoals een oude school uit 1874, de Mariannehoeve en de voormalige Marechausseekazerne.

Ook de 75 jaar oude muziektent aan de Eilandstraat wist Margré samen met de stichting te behoeden voor de sloop. De muziektent is nu de oudste in de regio. Voor die inzet werd Margré deze zomer genomineerd door haar collega’s. Meedingen om een finaleplek zat er dus helaas niet in voor Margré. Toch heeft de nominatie wel iets opgeleverd. “We zijn ontzettend blij met de positieve reacties van de mensen die het ons hadden gegund.”

Waarderingsprijs
De Erfgoedparel wordt sinds 2022 om het jaar uitgereikt als teken van waardering voor het goede werk dat door vrijwilligers wordt uitgevoerd bij archieven, musea, kastelen, molens en andere erfgoedinstellingen in Zuid-Holland.

Benieuwd welke projecten en organisaties wel een plek in de finale hebben weten te bemachtigen? Bekijk hier de finalisten.

Eerder maakte we onderstaande reportage over de nominatie van Margré van Wijngaarden en haar inzet voor Stichting Dorpsbehoud Papendrecht.

Lees meer over:

Erfgoed|erfgoedparelprijs|

Meest gelezen

Plannen voor Station Leerpark beginnen vorm te krijgen

Pascal Lenstra | 17 okt 2024 08:00

Hoe deze flat ontsnapte aan een ramp: 'Je kon ruiken wat er aan de hand was'

Corrado Francke | Redactie Streek 56 | 18 okt 2024 13:00

Lees ook

Papendrechtse Margré genomineerd voor Erfgoedparel

Al 43 jaar lang strijdt Magré van Wijngaarden voor behoud van het gezicht en dorpscultuur van Papend...