Dordrecht, Netherlands

Gezocht: verhalen over Visser’s Poffertjessalon

De een komt er voor een biertje, de ander voor de beroemde bakplaat. Al ruim 90 jaar is het een begrip in Dordt: Visser’s Poffertjessalon. Tijd om de herinneringen vast te leggen, vindt eigenaar Dennis van Buuren.
Marjolein Vos | 1 mei 2024 16:00 | Aangepast op 1 mei 2024 15:44
De herinneringen moeten een plek krijgen in een boek over de beroemde Dordtse horecazaak. “Dat idee leefde al veel langer, maar wordt nu concreet”, vertelt Van Buuren. “We hebben er lang over nagedacht hoe zo’n boek eruit moet komen te zien en wie er in moeten komen, maar dat is nog best lastig. Ik ken veel gasten, maar daar heb ik geen telefoonnummers van. Ik ken ze van Visser’s.”

Daarom roept hij iedereen die een leuke anekdote, foto of herinnering aan de zaak heeft, die in te sturen. “De zaak blijft natuurlijk bestaan, maar mensen die hier al heel lang komen, zijn er misschien over 10 jaar niet meer. We willen de herinneringen levend houden door ze te bundelen. Visser’s is een bijzondere zaak, met een super divers publiek. Er komen heel kleurrijke figuren. Allemaal met hun eigen herinneringen, bijvoorbeeld over dat ze vroeger spijbelden van de HTS en hun tijd in Visser’s doorbrachten.”

Wie het boek gaat schrijven, is nog niet bekend. Van Buuren wil eerst maar eens kijken hoeveel reacties hij op zijn oproep krijgt. Wil jij ook bijdragen aan dit boek? Stuur je inzending voor 31 augustus 2024 op naar verhalen@visserspoffertjes.nl. Afgeven aan de bar of opsturen naar de salon kan ook, het adres van de salon is Groenmarkt 9, 3311 BD te Dordrecht.

Lees meer over:

Visser's Poffertjessalon|