Dordrecht, Netherlands

Reserves FC Dordt spelen gelijk in oefenduel tegen tweededivisionist

Reserves FC Dordrecht komen het veld af na het oefenduel Bart Bezemer
FC Dordrecht heeft woensdagavond gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd tegen VV Noordwijk. De wedstrijd werd bijgewoond door zo’n 150 toeschouwers. Zij zagen onder prima weersomstandigheden een fel VV Noordwijk en een zoekende thuisploeg.
Redactie Streek 56 | 22 augustus 2024 14:00 | Aangepast op 22 augustus 2024 13:32
De Dordtse formatie trad aan met een veredeld B-elftal en begon zeer matig. Al na zes minuten kreeg Noordwijk een grote kans via een goed uitgevoerde counter. Een schot vanaf de zestien meter van de tweededivisionist belandde op de paal.

In de 12e minuut kreeg VV Noordwijk hun eerste corner, nadat de bal slecht werd weggewerkt door de Dordtse verdediging. Dit leidde bijna tot een doelpunt voor de bezoekers. Trainer Melvin Boel van FC Dordrecht oogde zichtbaar ontevreden, wat begrijpelijk was toen de Noordwijkers kort daarna de 0-1 maakten. Arantis Roep kopte de bal na een uitstekende voorzet vrij binnen, waarmee hij de openingstreffer op zijn naam zette.

Moeilijk het spel te maken
Slechts twee minuten later werd de 0-2 ternauwernood voorkomen door Dordtse reservekeeper Biai. VV Noordwijk begon, net als in hun vorige wedstrijd, sterk aan de wedstrijd en leek vastberaden om met een goed resultaat te vertrekken uit Dordrecht. Na de voorsprong speelde de ploeg echter meer behoudend en liet FC Dordrecht het spel maken, iets wat de thuisploeg moeilijk afging. Zonder noemenswaardige kansen gingen de Dordtenaren met een achterstand de rust in.

FC Dordrecht begon iets beter aan de tweede helft, maar de ploeg werd niet veel gevaarlijker dan de tegenstander. Er zat echter wel meer energie in het team. Trainer Melvin Boel gaf onder andere derde keeper Tijn Baltussen en linksbuiten Joshua Pynadath, die de vermoeide Brahim Darri verving, de kans om zich te bewijzen. Darri, die duidelijk nog niet fit oogde, maakte nog geen onuitwisbare indruk en lijkt nog ver verwijderd van zijn oude vorm.

Eerste kans
De eerste echte kans voor FC Dordrecht kwam pas in de 50e minuut, toen de van Jong FC Utrecht overgekomen Akmum rakelings naast kopte. Opvallend was dat hij vooral coachend erg aanwezig was en samen met Sem Valk voor rust zorgde in de Dordtse verdediging. Na de zwakke openingsfase gaf de ploeg van trainer Boel weinig weg.

Middenvelder Tabiri viel positief op door zijn constante, nauwkeurige passing en lijkt een talentvolle speler voor de toekomst. Na een goede actie van Pynadath kreeg Dordrecht nog een prima kans, maar verder dan wat speldenprikjes kwam de ploeg niet.

Gelijkmaker
Met nog zo’n tien minuten op de klok werden Tabiri en Akmum gewisseld en kwam onder andere Jay Zoutericks in het veld. De rechtsbuiten, die vorig jaar de overstap maakte vanuit het Utrechtse Hercules onder 18, maakte een gedreven indruk. In de 86e minuut werd hij beloond voor zijn inzet door de gelijkmaker te scoren na een fout in de verdediging van VV Noordwijk. Met een knap schot bracht hij de stand op 1-1.

Direct daarna raakte VV Noordwijk nog de paal met een verwoestend schot, waardoor Dordrecht op het nippertje ontsnapte aan een nieuwe achterstand. In de slotfase gebeurde er verder weinig en zo eindigde de oefenwedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Trainer wil B-keus aan het werk zien
Na afloop sprak hoofdtrainer Melvin Boel over het belang van de wedstrijd. “Deze wedstrijd hebben wij ingelast om een aantal jongens die minder spelen toch minuten te laten maken”, legde Boel uit. “Je hoopt altijd dat ze laten zien waarom ze in de basis horen. Het is goed dat jonge spelers als Tabiri en invaller Jay Zoutericks nu ervaring op kunnen doen in het seniorenvoetbal.”

Over Brahim Darri zei Boel: “Brahim is er natuurlijk laat bijgekomen en heeft weinig gespeeld. Het was belangrijk dat hij vandaag minuten kon maken. De uitslag is daarbij minder van belang, ook al wil ik altijd winnen. In de tweede helft speelden we een stuk beter en hebben we bijna alleen maar op hun helft gespeeld.”

FC Dordrecht vervolgt de competitie met een uitwedstrijd tegen Jong AZ in Alkmaar. Op maandag 27 augustus om 20:00 uur staan de Dordtenaren aan de aftrap. De laatste keer dat Dordrecht daar wist te winnen was januari 2019, toen Renny Smith in de 79e minuut de enige goal van de wedstrijd maakte. In de vijf edities daarna werd er slechts één keer gelijkgespeeld, terwijl de overige vier wedstrijden ruim werden verloren.

Opstelling FC Dordrecht: Biai, Codutti, Valk, Akmum, Olde Keizer, Tabiri, Scholte, Huitzing, Amuzu, Zandberg, Darri.

Bart Bezemer

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

Slordig duel tussen FC Dordrecht en FC Eindhoven kent geen winnaar

FC Dordrecht heeft een punt overgehouden aan de ontmoeting bij FC Eindhoven. De ploeg liet aanvallen...

De Plucheplakkers vieren een feestje: de 50ste podcast-aflevering!

De Plucheplakkers komen voor de vijftigste keer bij elkaar om te praten over FC Dordrecht! Reden voo...

FC Dordrecht boekt belangrijke thuisoverwinning tegen ploeterend Cambuur

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een belangrijke 2-0 overwinning behaald op SC Cambuur. Hiermee herpa...

FC Dordrecht loopt koppositie mis door eerste nederlaag van het seizoen

FC Dordrecht heeft maandagavond verzuimd om in punten gelijk te komen met koploper TOP Oss. Op het A...

Fans over betaald parkeren bij FC Dordt: 'Als ze er maar een goede speler van kopen'

Tien euro betalen om je auto op de parkeerplaats naast het FC Dordrecht-stadion te zetten. Onder sup...

FC Dordrecht laat tegen ADO twee gezichten zien: 'Deze 1-1 is verdiend'

De ene helft is de andere niet, zo bewees FC Dordrecht zaterdag tegen ADO Den Haag. Het 1-1 gelijksp...