Sociaal- en welzijnswethouder Harmen Akkerman van de gemeente Molenlanden laat weten dat zijn gemeente het loket aanbiedt om “laagdrempelige hulp" te bieden aan inwoners. Dit om de onderlinge communicatie te verbeteren, met speciale aandacht voor gezinnen met kinderen.
Al sinds begin november biedt Molenlanden de spreekuren aan voor haar bewoners. Toch stuurt de gemeente op maandag 6 januari nog een persbericht de deur uit. De reden? “Jaarlijks zien hulpverleners een piek in het aantal scheidingen na de feestdagen. Deze periode leidt niet zelden tot relatieproblemen.”
De gemeente geeft aan dat het loket er niet alleen is voor stellen die willen werken aan hun relatie, maar juist ook voor degenen die goed uit elkaar willen gaan.
Aandacht voor kinderen
Bij relatieproblematiek worden vaak meer dan twee mensen getroffen, namelijk: de kinderen. Er is bij het loket dan ook extra aandacht voor het welzijn van kinderen. Die zijn vaak direct of indirect betrokken bij de problemen, zeker als de problemen leiden tot een echtscheiding. “Het Relatieloket kan ouders helpen in de communicatie en bij conflictoplossing. Maar biedt ook hulp en steun bij kleinere problemen. Praktische handvatten kunnen soms groot effect opleveren en helpen de sfeer te verbeteren binnen het gezin. Kinderen hebben daar veel baat bij”, aldus Akkerman.
De spreekuren zijn woensdag van 10.00 uur tot 12.00 uur. In de even weken kunnen inwoners terecht in het Odensehuis in Oud-Alblas en in de oneven weken in het Gezondheidscentrum in Giessenburg. De spreekuren zijn gratis toegankelijk en zijn volledig anoniem. Kijk op de
website van Gemeente Molenlanden voor meer informatie of om uzelf aan te melden.