Zo ontstond er bij de bouw van de Sportboulevard al problemen. Daardoor kon het pand pas later open dan gepland. Ook kwam er in 2013 een lamp naar beneden boven het wedstrijdbad. De oorzaak zou een financiële kwestie zijn. Om die zelfde reden zouden de schaatsbaan en het wedstrijdbad net iets te kort zijn.
Icoon met problemen
“Ik vind het wel reden voor een feestje omdat het toch een prachtig icoon is geworden voor de sportwereld in Dordrecht”, zegt gemeenteraadslid Cor van Verk. “Dus in die zin kunnen we trots zijn op gebouw en alles wat daarin zit. Maar we kunnen niet ontkennen dat er veel beheersproblemen zijn in het pand.”
Ook locatiemanager Dennis van Rijswijk geeft de problemen toe: “Maar ik denk dat we er de afgelopen 10 jaar aardig in geslaagd zijn om de vele problemen die er waren op te lossen”.
Prima zwembad en ijsbaan
Toch is de locatiemanager het er niet mee eens dat het bad te kort is. “Daarin zijn destijds keuzes gemaakt. Het zwembad is feitelijk qua lengte prima.”
Ook met de ijsbaan is niets mis volgens van Rijswijk. “Wij hebben ons gefocust op het shorttrackgebeuren, kunstrijden en het ijshockey en in iets mindere mate op de lange baan. Hier kunnen ze ten alle tijden prima in een geconditioneerde hal met topsportkwaliteiten terecht. Op zich is dat geen enkel probleem. Ook met het wedstrijdzwemmen zien we dat wij jeugd Europese wedstrijden kunnen huisvesten.”
Juiste keuze
Wil Dordrecht grotere evenementen naar de stad halen, dan zullen er wel dingen aan het pand moeten veranderen en en dat is volgens Van Rijswijk niet de moeite waard. “We hebben hier een gebouw staan van 54 miljoen. Voor een of twee grote topsportevenementen moet je fors meer investeren. Dat geeft ook weer druk op het verhuurprogramma. Dus ik denk dat we met Dordrecht de juiste keuze hebben gemaakt en dat we dat de afgelopen tien jaar hebben laten zien.”