Dordrecht, Netherlands

Belangrijke zege FC Dordrecht bij Jong Ajax: 'Ze hebben knetterhard gewerkt'

In meerdere opzichten was de 0-1 zege van FC Dordrecht bij Jong Ajax maandagavond belangrijk. Niet alleen om na een pittig drieluik weer eens te winnen, ook omdat het een week van 'aanhaken óf afhaken' is in de Keuken Kampioen Divisie. "Nu kunnen we mee blijven kijken naar boven, anders was het even pas op de plaats."
Corrado Francke | 1 oktober 2024 16:00 | Aangepast op 1 oktober 2024 16:00
Trainer Melvin Boel, die als jeugdtrainer van Feyenoord al regelmatig uitstapjes naar Sportcomplex De Toekomst maakte, genoot in het kletsnatte duel vooral van de mentaliteit van zijn ploeg. "De spelers hebben met elkaar knetterhard gewerkt om hier een resultaat te halen. Ik denk dat we niet veel uitgespeelde kansen hebben weggegeven, dat is een compliment aan de groep", zegt Boel over de krappe, maar knappe zege.

Defensieve muur
Ook de manier waarop FC Dordrecht knap standhield na rust, was een compliment waard. "Je wilt dat jongens hun leven geven voor bepaalde ballen en continue bezig zijn het doel schoon te houden. Je wilt aanvallers zien terugsprinten en verdedigers die ervoor zorgen dat een schot niet op doel kan gaan. Ik denk dat we dat uitstekend gedaan hebben vandaag en op het einde moet je de 0-2 maken."

Boel haalt daarmee het grote verbeterpunt aan: de wedstrijd eerder in het slot gooien. Want ook al hadden de bezoekers wat geluk met twee ballen op de eigen paal, kansen om de voorsprong te verdubbelen waren er ook. "In de eindfase mochten we twee, drie keer vaker afdrukken. Dan willen we soms blijven voetballen, voetballen en voetballen. We hebben het er veel over, we trainen er veel op, maar uiteindelijk zijn het de jongens die dat in het veld ook moeten doen", beseft hij.

Rake punter
Matchwinner werd Devin Haen, die daarmee zijn derde seizoenstreffer noteerde. De spits, die deze zomer de overstap maakte van De Graafschap naar Feyenoord en meteen op huurbasis naar FC Dordrecht ging, reageerde attent op een pijnlijke misser van Jong Ajax-verdediger Dies Janse en punterde de bal vlak daarna langs doelman Diant Ramaj.

"Ik zag 'm komen en zag dat hij de bal niet heel lekker meenam, toen kon ik mijn voet ertussen krijgen. Daarna moest ik snel handelen en gelukkig ging 'ie erin", analyseert de nuchtere Achterhoeker het enige doelpunt van de avond.

Benieuwd naar de volledige reactie van trainer Melvin Boel en matchwinner Devin Haen? Bekijk dan een reportage over Jong Ajax - FC Dordrecht via ons YouTube-kanaal. En uiteraard: de wedstrijd is niet op vrijdagavond (zoals gezegd wordt), maar maandagavond gespeeld.

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Tientallen ouders gedupeerd: moeten op zoek naar nieuwe opvang na Fit-Kidz sluiting

Trevyn van Houwelingen | Redactie Streek 56 | 2 okt 2024 15:04

Michelinster voor Huis Van Gijn: ‘We wisten nergens van, hij kwam via de post’

Redactie Streek 56 | Loïsa de Wit | 4 okt 2024 14:46

Lees ook

FC Dordrecht bekroont uitstekende week met zege op tiental Jong PSV

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de tweede competitiezege in vijf dagen in de wacht gesleept. De ploe...

De Plucheplakkers vragen zich af: horen wij daar een reiger schijten?

Er is weer veel te bespreken over FC Dordrecht. De mannen van trainer Melvin Boel schrijven na een 1...

Devin Haen puntert FC Dordrecht in Amsterdam naar derde seizoenszege

FC Dordrecht heeft maandagavond voor de derde keer dit seizoen een zege geboekt in de Keuken Kampioe...

FC Dordrecht en ASWH kennen tegenstander in eerste ronde KNVB Beker

FC Dordrecht gaat in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker op bezoek bij VV Noordwijk, zo wees de l...

FC Dordrecht toont karakter in regioderby: 'Wat er ook gebeurt, wij geven nooit op'

Wie geloofde na de 0-2 van Excelsior nog in een resultaat voor FC Dordrecht? De spelers in ieder gev...

FC Dordrecht verliest in Volendam (2-0) en daalt vijf plekken

FC Dordrecht heeft de opmars van FC Volendam dinsdagavond niet af kunnen remmen. De ploeg van traine...