Dordrecht, Netherlands

De regenboog was overal tijdens Dordrecht Pride: 'Het is onwerkelijk wat er vandaag gebeurd is'

Op zaterdag kleurde de binnenstad van Dordrecht alle kleuren van de regenboog voor Dordrecht Pride. Er was een lange optocht door de stad en op verschillende locaties was muziek. Allemaal om de liefde, onafhankelijk van geslacht of leeftijd, te vieren.
Redactie Streek 56 | Linda van der Net | 2 september 2024 13:40 | Aangepast op 2 september 2024 13:40
Kleurrijk uitgedoste mensen, een zonnige dag en een grote dosis positiviteit hebben de stad de sfeer gegeven die Pride verdient. “We vieren met elkaar vandaag de diversiteit in de liefde, wat elkaar weer verbindt.” aldus organisator Lennart Lenskens. “Mensen vinden het moeilijk om te begrijpen dat een ander ook liefde kent.”

“Het voelt onwerkelijk wat er vandaag is gebeurd.” vervolgt de trotse organisator. Voor hem was het een spannende periode omdat hij niet zeker wist of het jaarlijkse evenement door zou gaan. “Bedrijven vinden het spannend om zich te binden aan een pride en pride uit te dragen, maar als ik nu zie wat we hebben staan kan ik daar alleen maar trots op zijn.”

Dordrecht Pride was ook het laatste publieke optreden van burgemeester Wouter Kolff. “Ik vind het belangrijk om bij deze activiteit aanwezig te zijn, om te laten zien dat je in deze stad jezelf mag zijn.” vertelt de burgemeester. Kolff was niet de enige aanwezig namens de gemeente Dordrecht, ook verschillende wethouders waren aanwezig. Ook andere gemeenten uit de regio sloten zich aan op de kleurrijke dag. “Het is mooi om te zien dat er ook collega’s uit de regio zijn gekomen. Voor mij is het een boodschap die elke dag verteld moet worden. Het is mooi dat Dordrecht een Pridewalk heeft.” besloot Kolff.

Aan het einde van de middag was de diversiteit goed zichtbaar tijdens de Pridewalk. “Ik kom uit een reformatorisch dorp waar het moeilijk is, en hier kan het wel.” vertelt een deelnemer van de Pride Walk. Dat vrijheid om jezelf te zijn een onderwerp is waar nog altijd aandacht voor nodig is bleek wel in de aanloop naar deze zaterdag.

In Alblasserdam werden vorige maand reclameborden voor Dordrecht Pride vernield waarmee een tegengeluid gegeven werd. Gelukkig was er van deze negativiteit op zaterdag niets te merken en is de dag zonder noemenswaardige incidenten verlopen.

Bekijk hieronder een sfeerreportage die wij maakten over Dordrecht Pride.

Lees ook

Elfde editie Pasar Malam dit weekend van start

De Pasar Malam, het jaarlijkse culturele feest waar Indonesië centraal staat, gaat aanstaande zondag...

Veel wensen voor nieuw evenementenbeleid, botsing over de rol van dieren

In de stad of in het groen? Meer grote of kleine evenementen? Wat is de rol van dieren? Allemaal zak...

Marktkooplieden en gemeente praten verder over verplaatsing markt

De gemeente, marktkooplieden en de middenstand rond het Statenplein lijken het eens geworden over de...

Een eigen plek voor LHBTIQ+: COC start regenboogcafé in Dordrecht

COC Rotterdam start samen met Stichting Door een maandelijkse ontmoetingsavond voor de LHBTIQ+ gemee...

Vierdaags festival In De Biesboschhal van start

Het vierdaags festival In De Biesboschhal trapte donderdagmiddag af met STRAAT078. Het evenement waa...

‘Vieren dat je jezelf kunt zijn’ tijdens Dordrecht Pride 2023

“Mooi om te zien dat we met elkaar zo’n mooi pride-feest kunnen vieren in de stad” vertelt Lennart L...