Dordrecht, Netherlands

Duikers Rob en Martin gehuldigd voor levensreddende actie op het Wantij

Het was op zondag 21 juli ontzettend schrikken voor duikers Rob Ousen en Martin van Hees, die tijdens een zoektocht naar een verloren verlovingsring in het Wantij plotseling stuitten op een jong meisje dat dreigde te verdrinken. De gemeente Dordrecht stond vandaag stil bij de heldendaad die daarop volgde.
Joris Gemen | Redactie Streek 56 | 26 augustus 2024 18:00 | Aangepast op 26 augustus 2024 18:00
Op zoek naar gevonden voorwerpen, op het land en in het water, het is voor Rob (48) en Martin (46) als vrijwilligers bij 'Stichting Gevonden-Verloren' aan de orde van de dag. Dit keer dus een kwijtgeraakte verlovingsring in het Wantij. Maar in plaats van het sieraad op te duiken, moesten de mannen plotseling levensreddend handelen.

Het bewuste moment staat nog altijd op het netvlies van Martin gebrand. "Het meisje was met drie anderen aan het zwemmen bij het Vissertje, toen de stroming sterker werd. We sommeerden het viertal om het water uit te komen, omdat de situatie in het water steeds gevaarlijker werd", vertelt hij tijdens het huldigingsmoment in het Dordtse Stadskantoor. "Vervolgens maakte Rob nog een grapje over dat het nog een reddingsactie zou worden. En dat was nog niet gezegd of één van de meisjes werd meegesleurd door de stroming."

Dankwoord
Het duikerstweetal schoot direct te hulp. "Gelukkig had Rob zijn duikpak nog aan en pakte zijn vinnen. En ik rende in volle vaart mee over de kant om uiteindelijk het reddingstouw te werpen." Het liep goed af voor het meisje, dat veilig aan wal kon worden gebracht.

De heldendaad van Rob en Martin bleef niet onopgemerkt. De gemeente Dordrecht besloot dat de mannen een huldiging verdienden. "Ik will jullie enorm bedanken voor de reddingsactie, die ervoor heeft gezorgd dat het meisje nog altijd leeft", zo gaf wethouder Marc Merx aan in zijn toespraak.

Martin, die de honneurs waarnam van de zieke Rob, reageerde daarop met een dankwoord aan de gemeente. "Jullie hebben snel gereageerd op onze mail waarin we onze zorgen uitten over de risico's bij het Vissertje", zo gaf hij aan. "Daarnaast zijn we erg dankbaar voor het feit dat de gemeente serieus gaat kijken naar hoe het veiliger kan én moet daar."

Lees meer over:

Wantij|Dordrecht|duikers|meisje|

Lees ook

Tienduizenden bezoekers ontdekken historische locaties in de streek tijdens Open Monumentendagen

De jaarlijkse Open Monumentendagen zitten er weer op. In onze streek waren meer dan 163 cultuurhisto...

Ruim 95.000 euro opgehaald voor kankeronderzoek tijdens Swim to Fight Cancer

Afgelopen zaterdag doken 131 deelnemers in het Wantij tijdens het evenement Swim to Fight Cancer. De...

112-nieuws: niet twee, maar drie mannen opgepakt na steekpartij

Zaterdagavond vond er een steekincident plaats aan de Mauritsstraat in Hendrik-Ido-Ambacht, daarbij ...

Stapel hooibalen vat vlam, dag later nog nablussen

Dinsdagavond is een stapel hooibalen in brand gevlogen langs de Wieldrechtse Zeedijk in Dordrecht. D...

Deelscooters over een maand verleden tijd in Dordrecht: ‘Erg jammer'

Deelvervoerder GO-Sharing stopt ermee in Dordrecht. Tot en met eind augustus kun je de groene scoote...

Dordtse Voedselbank zoekt gulle gevers

Begin juni betrok de Voedselbank de gloednieuwe locatie aan de Dordtse Edisonstraat, waar men druk ...