Het zijn de woorden van Vera Andreas, die aan de wieg stond van de Pasar Malam in Dordrecht. Samen met een groep vrijwilligers organiseerde zij het culturele feest voor het eerst in de stad in 2010. Inmiddels heeft zij het stokje overgedragen aan Marcel Neervoort van Istimewa Events, die de Pasar Malam sinds 2013 organiseert.
Marcel ziet de Pasar Malam ieder jaar in populariteit toenemen. "Dordrecht kent een grote Indische gemeenschap en die komen elk jaar trouw terug. Daarnaast nodigen zij ook familie en kennissen uit en wordt de bekendheid steeds groter."
Ondanks dat de Pasar Malam mateloos populair is, is het organiseren van het culturele feest erg moeilijk. Zo ging de Tong Tong Fair in Den Haag al failliet en verdween de Pasar MalamXL in Zwolle. Ook moeten bezoekers bij meerdere Pasar Malams tegenwoordig entree betalen.
Niet rendabel
De Pasar Malam in Dordrecht is nog steeds gratis en dat is vrij uniek. "In Dordrecht zorgen kraampjeshouders voor de enige inkomsten, daarnaast krijgen we sinds dit jaar een subsidie van de gemeente maar dat dekt nog niet alle kosten." Het is het waard volgens Marcel, want de Pasar Malam in Dordrecht is voor zijn bedrijf een groot uithangbord.
Kleine aanpassingen
Voor bezoekers zal de Pasar Malam vertrouwd aanvoelen, er zijn slechts kleine aanpassingen doorgevoerd. "Het Pasar (bazaar) deel is dit jaar uitgebreid, dus er zijn meer kraampjes met non-food producten." Daarnaast geeft Marcel aan dat er dit jaar weer nieuwe artiesten zijn en dat een kwart van het aantal restaurants nieuw is tijdens de elfde editie.
U kunt de Pasar Malam in Dordrecht bezoeken op onderstaande dagen en tijden:
Zondag 4 augustus: 12.00 - 20.30 uur.
Maandag 5 augustus: 12.00 - 20.30 uur.
Dinsdag 6 augustus: 12.00 - 20.30 uur.
Woensdag 7 augustus: 12.00 - 19.00 uur.
Bekijk hieronder de vooruitblik van de Pasar Malam 2024 met oprichter Vera Andreas en organisator Marcel Neervoort.