Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht boekt belangrijke thuisoverwinning tegen ploeterend Cambuur

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een belangrijke 2-0 overwinning behaald op SC Cambuur. Hiermee herpakte de ploeg zich knap na de teleurstellende 3-1 nederlaag eerder deze week tegen Jong AZ.
Redactie RTV Dordrecht | Trevyn van Houwelingen | 31 augustus 2024 11:08 | Aangepast op 31 augustus 2024 11:08
De Schapenkoppen domineerden vanaf het begin, waarbij een sterke openingsfase de basis legde voor de zege. Middenvelders Shein en Van der Sluis waren de uitblinkers en speelden een belangrijke rol in het succes van het team.

Jong-AZ
De pijnlijke nederlaag van afgelopen maandag leek Dordrecht wakker te hebben geschud. Tegen Jong AZ was het elftal onsamenhangend, met zwakke passes en teveel spelers die hun niveau niet haalde.

De 3-1 nederlaag bij Jong AZ waarbij de defensie regelmatig stond te schutteren en werd overlopen en ook de rest van het elftal geen onuitwisbare indruk achterliet startte afgelopen vrijdag in ieder geval een stuk sterker. Trainer Melvin Boel gaf na afloop aan een andere visie op deze wedstrijd te hebben. Hij vond zijn ploeg de eerste 65 minuten maandag in Alkmaar goed voor de dag komen.

De wedstrijd, starttijdstip om 20:00 uur, begon met een vroeg schot van Cambuur op doel, maar al snel nam de thuisploeg het heft in handen. FC Dordrecht, duidelijk gebrand op een goed resultaat, speelde fel en agressief, iets wat de Leeuwarders niet konden opbrengen.

Fel begin
Dit leidde al in de 12e minuut tot een grote kans voor spits Haen, die door een knappe redding van Cambuur-doelman Jansen nog geen succes kende. De rebound van Hinoke die daarop volgde werd ook knap gestopt door de keeper van Cambuur. Toch liet de openingstreffer niet lang op zich wachten. Uit een corner in de 13e minuut kopte Haen, gehuurd van Feyenoord, de 1-0 binnen.

Dordrecht bleef doordrukken en verdubbelde de voorsprong slechts drie minuten later. Na een sterke actie van de uitstekend spelende Van der Sluis, die de bal vanuit de eigen zestien wegkopte en daarna zelf aan de aanval deelnam, werd Shein bediend. De middenvelder zette diezelfde Van der Sluis met een prachtige steekpass weer vrij voor het doel en de 2-0 was een feit.
Joep van der Sluijs viert zijn goal tegen Cambuur. René en Diana Kamps
Cambuur had nauwelijks iets in te brengen en mocht van geluk spreken dat het in de 18e minuut niet op een 3-0 achterstand kwam, toen een inzet van Shein van de lijn werd gehaald door nota bene Cambuurspits Michael de Leeuw.

Friese storm
In de tweede helft kwam Cambuur scherper uit de kleedkamer. De ploeg uit Leeuwarden probeerde de aansluitingstreffer te forceren, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. Hoewel FC Dordrecht een periode onder druk stond, hield de defensie stand.

De Friese storm ging na ongeveer een uur spelen liggen, waarna de thuisploeg weer de weg naar voren vond. Na een overtreding van Cambuur kreeg Van der Sluis een vrije trap, die net naast het doel van Jansen ging.

Debutant
Haen kreeg daarna nog een grote kans op de 3-0 na een voorzet van invaller en debutant Slory, maar opnieuw stond Jansen in de weg. Ook Codutti kwam in de slotfase dicht bij een derde treffer, maar zijn schot werd geblokt.

Slory die net als zijn vader minuten maakte voor FC Dordrecht kreeg ook nog een grote kans op zijn eerste goal in het betaald voetbal. Zijn poging werd echter knap gestopt door Keeper Jansen van Cambuur.
Debutant Jaden Slory maakt het de Cambuurse defensie lastig. René en Diana Kamps
Aan de andere kant kreeg Michael de Leeuw in de 85e minuut de kans om de spanning terug te brengen, maar keeper Liam Bossin hield zijn doel schoon. In de hectische slotfase, waarin Cambuur nog een rode kaart kreeg na een harde overtreding op Zandbergen, hield FC Dordrecht stand. Invaller Scholte kreeg in blessuretijd nog een oliedomme rode kaart voor commentaar op de leiding, na twee gele kaarten van scheidsrechter Gerrets kon hij iets eerder gaan douchen dan zijn teamgenoten.

Met deze overwinning heeft FC Dordrecht na vier wedstrijden zeven punten verzameld, waarmee het voorlopig op een gedeelde derde plaats staat in de Keuken Kampioen Divisie. Na de interlandperiode staat op 13 september de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma, gevolgd door een uitduel met FC Volendam. Op 20 september ontvangen de Schapenkoppen in eigen huis SBV Excelsior, een tegenstander met ambitie na de degradatie uit de Eredivisie.

Opstelling FC Dordrecht:
Bossin; Codutti’; Valk ; M’Bemba ; Seydoux ; Van Vianen ; Shein ; Van der Sluis , Hinoke ; Haen ; Osundina

Bekijk hieronder de reacties van onder andere trainer Melvin Boel en debutant Jaden Slory.

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

Slordig duel tussen FC Dordrecht en FC Eindhoven kent geen winnaar

FC Dordrecht heeft een punt overgehouden aan de ontmoeting bij FC Eindhoven. De ploeg liet aanvallen...

De Plucheplakkers vieren een feestje: de 50ste podcast-aflevering!

De Plucheplakkers komen voor de vijftigste keer bij elkaar om te praten over FC Dordrecht! Reden voo...

FC Dordrecht loopt koppositie mis door eerste nederlaag van het seizoen

FC Dordrecht heeft maandagavond verzuimd om in punten gelijk te komen met koploper TOP Oss. Op het A...

Reserves FC Dordt spelen gelijk in oefenduel tegen tweededivisionist

FC Dordrecht heeft woensdagavond gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd tegen VV Noordwijk. De wedstri...

Fans over betaald parkeren bij FC Dordt: 'Als ze er maar een goede speler van kopen'

Tien euro betalen om je auto op de parkeerplaats naast het FC Dordrecht-stadion te zetten. Onder sup...

FC Dordrecht laat tegen ADO twee gezichten zien: 'Deze 1-1 is verdiend'

De ene helft is de andere niet, zo bewees FC Dordrecht zaterdag tegen ADO Den Haag. Het 1-1 gelijksp...