Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht knokt zich in blessuretijd naar punt tegen Vitesse

FC Dordrecht heeft dinsdag een punt overgehouden aan het thuisduel met Vitesse. De thuisploeg leek heel even af te stevenen op een kleine nederlaag, maar knokte zich dankzij een doelpunt in blessuretijd tóch naar een gelijkspel: 2-2.
Corrado Francke | 22 oktober 2024 22:03 | Aangepast op 22 oktober 2024 22:03
In de door Melvin Boel gekozen basiself was één wijziging te bespeuren vergeleken het uitduel bij VVV-Venlo, dat afgelopen vrijdag met 2-3 gewonnen werd. Waar Jop van der Avert tegen de Limburgers mocht beginnen, viel dinsdagavond de keuze op Yannis M'Bemba.

Dordtse kansen
In de openingsfase kreeg FC Dordrecht, na een vroeg Arnhems speldenprikje, twee flinke mogelijkheden om de score te openen. Vitesse-doelman Tom Bramel voorkwam dat, al maakten Devin Haen en Korede Osundina het de goalie niet bepaald lastig. Osundina kwam even later een voetlengte tekort om een voorzet van Jaden Slory binnen te glijden.

Bij de bezoekers moest het vooral van de behendige Miliano Jonathans en Theodosis Macheras komen. Jonathans kwam na een kwart wedstrijd dichtbij een doelpunt, toen de buitenspeler John Hilton omspeelde en keeper Liam Bossin tot een fraaie reflex dwong.

Osundina treft de paal
Verder kwam Vitesse nauwelijks in de buurt van Bossin. De thuisploeg was gevaarlijker en profiteerde regelmatig van Gelderse misverstanden, maar kon dat te weinig vertalen in doelpogingen. Ook het geluk was niet aan Dordtse zijde, want Korede Osundina raakte tien minuten voor rust de paal na een geweldige actie van Joep van der Sluijs. Aan de overzijde zorgde Tomislav Gudelj met een kopbal uit een corner nog voor een schrikmomentje.

De openingstreffer liet tot vlak na rust op zich wachten. De rappe Jonathans was opponent John Hilton opnieuw te snel af en zette voor, waarna collega-buitenspeler Macheras de score opende: 0-1.

Invallers
FC Dordrecht, dat sinds november vorig jaar niet meer thuis had verloren in competitieverband, leek heel even van slag. Toch moest de ploeg op zoek naar de gelijkmaker en daar moesten invallers Jari Schuurman en Dean Zandbergen bij helpen.

Aan Schuurman was die klus wel besteed. De Gorcumse middenvelder, een paar weken terug op het veld na lang blessureleed, werd bediend door Daniël van Vianen en schoot via een tegenstander raak: 1-1.

Op jacht naar meer
Ook Zandbergen was vastberaden een duit in het zakje te doen, maar zag zijn kopbal - na een uitstekende voorzet van Schuurman - stranden op Bramel.

Wat FC Dordrecht niet lukte, deed de uitploeg vlak voor tijd wel. Goudhaantje Jonathans ontsnapte aan de aandacht van Hilton en schoot Vitesse vlak voor tijd op voorsprong.

Genoeg voor de zege bleek dat niet, want de thuisploeg had in blessuretijd via invaller Lorenzo Codutti het laatste woord. De Italiaanse invaller gleed in blessuretijd een voorzet binnen en verlengde zodoende de ongeslagen status naar vijf wedstrijden: 2-2.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Seydoux (Codutti/82), Valk, M'Bemba, Hilton; Shein, Van Vianen, Van der Sluijs (Schuurman/59); Osundina (Zandbergen/59), Haen (Amuzu/82), Slory

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Hoe deze flat ontsnapte aan een ramp: 'Je kon ruiken wat er aan de hand was'

Corrado Francke | Redactie Streek 56 | 18 okt 2024 13:00

Plannen voor Station Leerpark beginnen vorm te krijgen

Pascal Lenstra | 17 okt 2024 08:00

Lees ook

FC Dordrecht naar top vijf door zege bij VVV, belangrijke rol voor Slory

FC Dordrecht heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan in Venlo. De ploeg boekte een nipte 2-3 zeg...

Vechtpartij na FC Dordrecht - ADO: twaalf verdachten in beeld, drie aanhoudingen

Er zijn twaalf verdachten in beeld van de vechtpartij tussen supporters van FC Dordrecht en ADO Den ...

FC Dordrecht doet bovenin mee in spannende KKD: 'We willen doorpakken'

Door twee zeges in vijf dagen klom FC Dordrecht op knappe wijze naar de zesde plek in de Keuken Kamp...

FC Dordrecht bekroont uitstekende week met zege op tiental Jong PSV

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de tweede competitiezege in vijf dagen in de wacht gesleept. De ploe...

De Plucheplakkers vragen zich af: horen wij daar een reiger schijten?

Er is weer veel te bespreken over FC Dordrecht. De mannen van trainer Melvin Boel schrijven na een 1...

Belangrijke zege FC Dordrecht bij Jong Ajax: 'Ze hebben knetterhard gewerkt'

In meerdere opzichten was de 0-1 zege van FC Dordrecht bij Jong Ajax maandagavond belangrijk. Niet a...