Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht voert betaald parkeren in: buurt vreest overvolle straten

Stadion FC Dordrecht Erik van Krimpen | RTV Dordrecht
Betalen om te kunnen parkeren op het terrein van FC Dordrecht. Buurtbewoners maken zich zorgen dat daardoor nóg meer supporters een plekje in hun wijk zullen zoeken. "Dat wordt misschien wel een chaos met zaken als parkeren op trottoirs."
Erik van Krimpen | Redactie Streek 56 | 9 augustus 2024 17:40 | Aangepast op 9 augustus 2024 17:40
Duurzaamheid stimuleren
10 euro per wedstrijd kost straks een parkeerkaartje. FC Dordrecht kondigt de nieuwe parkeerregeling aan in de hoop dat meer supporters hun auto laten staan en via een duurzamere manier naar het stadion komen, zoals met de fiets of het OV. Ook zegt de club de inkomsten te gebruiken om meer verkeersregelaars en parkeerwachters in te zetten om het autoverkeer in betere banen te leiden.

Ondanks dat buurtbewoners het streven voor duurzamer reisgedrag van supporters aanmoedigen, reageren meerdere omwonenden toch huiverig. In meerdere straten rondom het stadion, zoals de Krommedijk en de Werkemondestraat, waren er afgelopen seizoen namelijk al parkeerproblemen. "Met een thuiswedstrijd van FC Dordrecht is het behoorlijk druk hier, dan staat alles volgeparkeerd. Het komt regelmatig voor dat er dan voor ons geen plek is om te parkeren", vertelt een bewoner van de Krommedijk.

Meerdere omwonenden vrezen dan ook dat supporters, die normaal gratis parkeren op het terrein van FC Dordrecht, nu óók op zoek gaan naar een plekje in hun wijk. "10 euro is best wel veel, dus ik denk dat mensen eerst eventjes een paar rondjes gaan rijden om te kijken of ze ergens gratis kunnen parkeren", reageert een bezorgde bewoner.

Toch zijn er ook buurtbewoners die zich minder druk maken en denken dat het invoeren van het parkeertarief een positieve uitwerking kan hebben. "Ik zou niet weten waarom mensen niet duurzaam zouden gaan reizen. Het is heel goed te bereiken met het openbaar vervoer en de fiets. Misschien gaat het wel iets goeds doen." FC Dordrecht meldt in ieder geval dat een deel van de parkeerplaats is omgebouwd tot fietsenstalling, zodat supporters hun fiets makkelijker en veiliger kunnen stallen.

Geen communicatie
De meeste omwonenden die wij vanuit RTV Dordrecht spraken waren niet op de hoogte van de nieuwe parkeerregeling. Een enkeling had het nieuws vernomen via lokale media. Buurtbewoners betreuren dat er geen communicatie vanuit de gemeente en voetbalclub is geweest. "Dat zou eigenlijk wel moeten. In het verleden kregen we weleens een brief van de gemeente als het om zaken ging bij FC Dordt. Dan werden we op de hoogte gesteld en hadden we ook weleens inspraak."

Op vragen van RTV Dordrecht reageert de gemeente dat ze in gesprek gaat met FC Dordrecht. De eerstvolgende thuiswedstrijd van FC Dordrecht vindt plaats op zaterdag 17 augustus om half vijf, ADO Den Haag is dan de tegenstander.

Kijk hieronder naar de reportage met reacties van buurtbewoners op de nieuwe parkeerregeling van FC Dordrecht.

Lees meer over:

FC Dordrecht|Parkeren|Krommedijk|

Lees ook

Slordig duel tussen FC Dordrecht en FC Eindhoven kent geen winnaar

FC Dordrecht heeft een punt overgehouden aan de ontmoeting bij FC Eindhoven. De ploeg liet aanvallen...

De Plucheplakkers vieren een feestje: de 50ste podcast-aflevering!

De Plucheplakkers komen voor de vijftigste keer bij elkaar om te praten over FC Dordrecht! Reden voo...

FC Dordrecht boekt belangrijke thuisoverwinning tegen ploeterend Cambuur

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een belangrijke 2-0 overwinning behaald op SC Cambuur. Hiermee herpa...

FC Dordrecht loopt koppositie mis door eerste nederlaag van het seizoen

FC Dordrecht heeft maandagavond verzuimd om in punten gelijk te komen met koploper TOP Oss. Op het A...

Na kwijtschelden parkeerboete, staat trucker Jan toch weer voor de rechter: 'Dit is een politiek probleem'

Als de Dordtse vrachtwagenchauffeur Jan Slotboom eerder dit jaar een boete van 500 euro voor foutpar...

Reserves FC Dordt spelen gelijk in oefenduel tegen tweededivisionist

FC Dordrecht heeft woensdagavond gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd tegen VV Noordwijk. De wedstri...