Dordrecht, Netherlands

Gemeente verrast door FC Dordrecht: is over betaald parkeren nu wel of niet overlegd?

De gemeente Dordrecht is verrast door het besluit van FC Dordrecht om dit seizoen betaald parkeren in te voeren. Vanaf zaterdag betalen fans 10 euro per wedstrijd om op het terrein van de club de auto neer te zetten. Maar volgens de gemeente is over de invoering daarvan niet overlegd.
Coen Theuwis | Redactie Streek 56 | 16 augustus 2024 09:45 | Aangepast op 16 augustus 2024 09:45
“Er moet goed gekeken worden naar wat dit voor de buurt gaat betekenen”, laat een woordvoerder van wethouder Rik van der Linden weten. Omwonenden reageerden nogal verbaasd toen de club vorige week het besluit bekend maakte. Ze vrezen dat het betaald parkeren zal leiden tot meer auto’s van fans die in de omliggende straten de auto gewoon gratis weg kunnen zetten.

Doorgaans wordt de buurt vooraf geïnformeerd over activiteiten in en rond het stadion. Dat is nu niet gebeurd volgens omwonenden. Ook de gemeente vindt dat de club in de communicatie naar de buren tekort schiet. Het invoeren van betaald parkeren is volgens de woordvoerder een besluit waar “ook zorgvuldige communicatie bij hoort”.

Betaald parkeren op eigen terrein
FC Dordrecht hoopt dat meer mensen op een andere manier dan met de auto naar het stadion komen. Ook zegt de club de inkomsten te gebruiken om meer verkeersregelaars en parkeerwachters in te zetten om het autoverkeer in betere banen te leiden.

De vraag is of de club zomaar betaald parkeren kan invoeren op eigen terrein. Naast het faciliteren van de jaarlijks terugkerende kermiscamping en het organiseren van een racewedstrijd voor kinderen, vraagt FC Dordrecht zelfs voor het spelen van betaald voetbal aan de Krommedijk elk jaar een vergunning aan blijkt uit een inventarisatie door onze redactie.

"Het aanvragen voor een vergunning is hiervoor niet noodzakelijk", laat de club in een reactie weten. Het feit dat de gemeente zegt verrast te zijn door het betaald parkeren wijst de clubleiding naar het rijk der fabelen. "Circa twee maanden geleden hebben we in een gesprek met twee wethouders en in het bijzijn van twee ambtenaren dit aangegeven. Ook is het per mail aangegeven bij de gemeente. Hier hebben wij echter geen reactie op gehad."

De gemeente bestrijdt dit en zegt dat in het gesprek met de wethouders betaald parkeren niet een onderwerp was waarover is gesproken.

Betere communicatie
Over het niet informeren van de buurt zegt de club: "Wij hebben hier niet goed over nagedacht." (...) "Toen we onderaan stonden was er geen probleem, want het stadion was helemaal leeg. Nu we gelukkig beter presteren, ontstaat er een uitdaging voor ons allemaal. Maar geld is hierbij zeker niet de leidende factor geweest."

Lees meer over:

betaald parkeren|FC Dordrecht|

Lees ook

Slordig duel tussen FC Dordrecht en FC Eindhoven kent geen winnaar

FC Dordrecht heeft een punt overgehouden aan de ontmoeting bij FC Eindhoven. De ploeg liet aanvallen...

De Plucheplakkers vieren een feestje: de 50ste podcast-aflevering!

De Plucheplakkers komen voor de vijftigste keer bij elkaar om te praten over FC Dordrecht! Reden voo...

FC Dordrecht boekt belangrijke thuisoverwinning tegen ploeterend Cambuur

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een belangrijke 2-0 overwinning behaald op SC Cambuur. Hiermee herpa...

FC Dordrecht loopt koppositie mis door eerste nederlaag van het seizoen

FC Dordrecht heeft maandagavond verzuimd om in punten gelijk te komen met koploper TOP Oss. Op het A...

Reserves FC Dordt spelen gelijk in oefenduel tegen tweededivisionist

FC Dordrecht heeft woensdagavond gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd tegen VV Noordwijk. De wedstri...

Fans over betaald parkeren bij FC Dordt: 'Als ze er maar een goede speler van kopen'

Tien euro betalen om je auto op de parkeerplaats naast het FC Dordrecht-stadion te zetten. Onder sup...