De voorgaande zeven edities vonden allemaal plaats op het Statenplein, dus was het de vraag hoe de nieuwe locatie zou bevallen. Wendy Stendert, die het festival organiseert, was op zondag positief: "Het Statenplein was altijd leuk, maar bestwel groot. De Grote Kerksbuurt is wat intiemer, wat gezelliger." En, naar later bleek niet geheel onbelangrijk, beschikt ook over meer uitwijkmogelijkheden als het weer niet meewerkt.
Op zaterdagavond werd er in de zuidelijke provincies van Nederland stormwaarschuwingen afgegeven door het KNMI en die storm liet zich ook in Dordrecht voelen. Het weer werd zelfs zo onstuimig dat men na een aantal muziekoptredens uit voorzorg uitweek naar de Dordtse Jazz Societeit, vanwaar later op de avond een kroegentocht is gestart.
Sleeën en choppers
Op zondag voelde het festival als vanouds. Een groot scala aan Amerikaanse wagens, gepimpte choppers (een soort motoren), kledingtentjes met typische jaren '50 en '60 kledij en een groot danspodium. Met goed weer en optredens van de Gamble Blue Cats en Wild Deuces herleefden de jaren '50 als nooit tevoren. De klederdracht van veel van de bezoekers droeg daar mede aan bij.
Om de sfeer te vieren wordt traditiegetrouw een verkiezing van de best geklede bezoeker georganiseerd. Zes bezoekers werden voor deze eervolle verkiezing genomineerd, de enige man van het stel ging er met de prijs vandoor. De buitenactiviteiten waren op zondag rond half zeven klaar, voor de echte die-hards was er daarna nog een afterparty in Café Merz.
Donderdag is in Eilandleven een uitgebreid verslag van het festival, inclusief muziekoptredens van de verschillende bands, te bekijken op TV Dordrecht. Bekijk hieronder alvast een korte sfeerreportage over de achtste editie van Rockabilly Square.