Dordrecht, Netherlands

Slordig duel tussen FC Dordrecht en FC Eindhoven kent geen winnaar

FC Dordrecht heeft een punt overgehouden aan de ontmoeting bij FC Eindhoven. De ploeg liet aanvallend te weinig zien om aanspraak te maken op de zege, maar hield wel de nul: 0-0.
Corrado Francke | 13 september 2024 21:55 | Aangepast op 13 september 2024 21:55
Aan de aftrap weinig verrassingen, al viel de keuze voor Jaden Slory wel op. De jonge buitenspeler maakte zijn basisdebuut voor FC Dordrecht en zorgde ervoor dat het aanvalsblok, gevormd met Devin Haen en Korede Osundina, volledig uit Feyenoord-huurlingen bestond.

Sterke start, matig vervolg
De bezoekers zorgden in de openingsfase voor het meeste gevaar, maar deden veel te weinig met de ruimte die FC Eindhoven weggaf. De Lichtstadbewoners waagden na een kwartier voor het eerst een poging, die vanaf de schoen van Dyon Dorenbosch ruim over het doel van Liam Bossin zeilde.

De Belgisch-Ierse doelman, die deze zomer na een avontuur bij het inmiddels failliete KV Oostende terugkeerde aan de Krommedijk, zag even later ook Rangelo Janga gevaar stichten. Ware het niet dat de lange spits, die 36 duels voor FC Dordrecht speelde, net naast knikte.

Benauwde momenten
Voor rust kende de uitploeg, die duidelijk moeite had had in het aanvalsspel, nog twee benauwde momentjes achterin. Eerst keerde Bossin een poging van Sven Simons, waarna Farouq Limouri vlak voor de theepauze een doorgeschoten vrije trap niet tot openingstreffer kon verwerken. Zo mocht FC Dordrecht van geluk spreken dat het na een rommelig eerste bedrijf nog 0-0 stond.

Na de onderbreking was de ploeg van Boel beter bij de les. Zo was Devin Haen uit een corner van Joep van der Sluijs dichtbij een doelpunt, terwijl laatstgenoemde vlak daarna in kansrijke positie ruim over het domein van Jorn Brondeel vuurde.

Wie kan nog scoren?
Die aanvalsdrift kon de ploeg, omdat er opnieuw slordigheden in het spel slopen, alleen niet doorzetten. Zo stevende het duel, ondanks dat er nog ruim twintig minuten te spelen was, af op een bloedeloos gelijkspel. Dat was ook op de tribunes te merken, waar het Brabants kletsvolume toenam en de wedstrijd een nóg grotere bijzaak werd.

Gescoord werd er dan ook niet meer, ondanks het inbrengen van Joseph Amuzu en Dean Zandbergen in de slotfase. Wel waren beide ploegen nog dichtbij de winnende treffer: de poging van Haen belandde via Brondeel op het dak van het doel, terwijl de Eindhovense invaller Joey Sleegers nog op de paal knalde. Zo is FC Dordrecht wel een punt rijker, maar zal de ploeg niet met al te veel trots op het duel terugkijken.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Seydoux, Valk, M'Bemba, Codutti; Van Vianen (Tabiri/46), Shein, Van der Sluijs; Osundina (Amuzu/67), Haen, Slory (Zandbergen/76)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Steekpartij op middelbare school in Dordrecht, verdachte (16) aangehouden

Joram Niese | Redactie Streek 56 | 13 sep 2024 17:29

Papendrechtsebrug nacht afgesloten vanwege onderhoud

Redactie Streek 56 | Loïsa de Wit | 17 sep 2024 16:07

Lees ook

FC Dordrecht verliest in Volendam (2-0) en daalt vijf plekken

FC Dordrecht heeft de opmars van FC Volendam dinsdagavond niet af kunnen remmen. De ploeg van traine...

De Plucheplakkers vieren een feestje: de 50ste podcast-aflevering!

De Plucheplakkers komen voor de vijftigste keer bij elkaar om te praten over FC Dordrecht! Reden voo...

FC Dordrecht boekt belangrijke thuisoverwinning tegen ploeterend Cambuur

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een belangrijke 2-0 overwinning behaald op SC Cambuur. Hiermee herpa...

FC Dordrecht loopt koppositie mis door eerste nederlaag van het seizoen

FC Dordrecht heeft maandagavond verzuimd om in punten gelijk te komen met koploper TOP Oss. Op het A...

Reserves FC Dordt spelen gelijk in oefenduel tegen tweededivisionist

FC Dordrecht heeft woensdagavond gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd tegen VV Noordwijk. De wedstri...

Fans over betaald parkeren bij FC Dordt: 'Als ze er maar een goede speler van kopen'

Tien euro betalen om je auto op de parkeerplaats naast het FC Dordrecht-stadion te zetten. Onder sup...