Snackbarketen Verhage ging voor het eerst op zoek naar de ultieme frikandel en liet 38 filialen strijden om de eer. De Truffeldel van Verhage Dordrecht, bedacht door medewerker Dylan, kwam als beste uit de bus. Deze luxe variant van de frikandel is voorzien van truffelmayonaise, Parmezaanse kaas en rucola, een combinatie die de jury wist te overtuigen.
Walter Weeda, eigenaar van Verhage Dordrecht, is enorm trots op de overwinning. “Het is niet zomaar een frikandel. De Truffeldel is echt speciaal! We zijn ontzettend blij met deze winst, vooral voor Dylan, die hem heeft bedacht.”
Interessante smaakcombinaties
De wedstrijd bracht een breed scala aan smaakcombinaties voort, van klassiek tot opvallend. Zo was er ook de ‘Friso’, een frikandel met softijs, die voor de nodige verbazing zorgde. Toch was het de Truffeldel die uiteindelijk de meeste indruk maakte.
Dylan die de unieke smaakcombinatie van de Truffeldel bedacht heeft nog meer unieke ideeën. "Misschien een carpaccio frikandel, of een kaas frikandel, dat lijkt me wel wat", vertelt Dylan.
Bekijk hieronder hoe de delicatesse wordt bereid.