Dordrecht, Netherlands

Supercars en spareribs om geld in te zamelen voor 17-jarige kankerpatiënte

Een tourrit voor superdeluxe auto’s en motoren langs verschillende tussenstops, met afsluitend gezamenlijk in de open lucht spareribs eten. Autoliefhebber Cas Kunst organiseert op 1 september voor de vijfde keer op rij zijn evenement: de Spareribdrive.
Redactie Streek 56 | 30 augustus 2024 09:19 | Aangepast op 30 augustus 2024 09:19
Het begon tijdens Corona. “Een bevriende restauranteigenaar belde dat hij spareribs op het menu had staan. Hij vroeg of ik kwam eten, en zei dat ik vooral wat vrienden mee moest nemen", vertelt Kunst. "Uiteindelijk kwamen we met tachtig mensen samen op een parkeerplaats. Het werd zo goed ontvangen dat we het vaker gingen doen."

De Spareribdrive is inmiddels een begrip in de autowereld. De eerste twee edities waren puur voor de lol. Inmiddels koppelt Kunst het aan een goed doel. Dit jaar is dat stichting Jade, die is opgericht in naam van de 17-jarige Jade die lijdt aan een zeldzame vorm van kanker. "Ze heeft in drie jaar tijd ruim 800 behandelingen gehad, waaronder 700 chemokuren. Ik wist niet eens dat dit mogelijk was", vertelt Kunst.

Naast een dagje weg en spareribs eten, draait de spareribdrive ook om supercars. Meer dan honderd exclusieve (sport-)auto's rijden mee, van merken uiteenlopend van Bentley of Mercedes tot Lamborghini of Ferrari.

De rally loopt vanaf het Postillion hotel in Dordrecht een heel stuk door het land, zo'n 100 kilometer heen en 100 kilometer terug, over binnenwegen. De dag wordt uiteraard afgesloten met het eten van spareribs.

Bekijk het verhaal van Cas in onderstaande video.

Lees meer over:

autorally|Sportwagens|

Lees ook

Nieuwe auto’s met nieuwe route; 21 september de 6de editie van Riverside Car Classic

Volgende week zaterdag is het weer zover, de 6de editie van Riverside Car Classic! De autoliefhebber...

Rallyrijders halen meer dan 20.000 euro op voor goede doel: ‘Hier heb ik geen woorden voor’

De vijfde editie van de Dordtse Spareribdrive heeft een recorbedrag opgebracht. De organisatie reken...

Autoliefhebbers opgelet: inschrijvingen voor zesde editie klassiekerrally zijn geopend

Terwijl de organisatie van Riverside Car Classic 2024 zich voorbereid op de zesde editie van de klas...