Dordrecht, Netherlands

Vaarverbod binnenstad vervroegd opgeheven: 'Situatie veilig voor de omgeving'

Het vaarverbod achter de Grotekerksbuurt is vervroegd opgeheven. Dat laat Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid weten. Een historisch pand verkeert in zo'n slechte staat, dat rondvaartboten mogelijk gevaar liepen. Maar de situatie is nu weer veilig.
Redactie Streek 56 | 14 augustus 2024 12:43 | Aangepast op 14 augustus 2024 12:43
"De noodmaatregelen en sloopmaatregelen zijn uitgevoerd", laat een woordvoerder van de omgevingsdienst weten. "Daarmee is het gebouw gelukkig stabiel en is de situatie veilig voor de omgeving. Wij hebben dit gecontroleerd en kunnen daarmee aangeven dat het vaarverbod op de Voorstraathaven kan worden opgeheven."

Sinds half juni mocht er vanwege het afbrokkelende gebouw niet meer gevaren worden tussen het water langs de Grote Kerk en het oude Stadhuis. De verwachting was dat na het stutten van de buitengevel er twee weken later alweer gevaren kon worden, maar dat duurde langer dan verwacht.

Het niet kunnen varen op dit deel van het water was vooral jammer voor rondvaartondernemers in de binnenstad. “Hierdoor kunnen we het mooiste stukje van de route niet laten zien aan de gasten”, vertelde één van ondernemers in een reportage die we eerder maakten. Woensdagmiddag rond 12.30 uur is de blokkade met linten weggehaald.

Lees meer over:

Vaarverbod|

Meest gelezen

Steekpartij op middelbare school in Dordrecht, verdachte (16) aangehouden

Joram Niese | Redactie Streek 56 | 13 sep 2024 17:29

Papendrechtsebrug nacht afgesloten vanwege onderhoud

Redactie Streek 56 | Loïsa de Wit | 17 sep 2024 16:07

Lees ook

Vaarverbod binnenstad nog zeker twee weken van kracht

Het vaarverbod achter de Grotekerksbuurt blijft nog zeker twee weken van kracht. Dat laat Omgevingsd...