Dordrecht, Netherlands

Van paardrijden in de polder naar krachttraining en een gouden plak in Costa Rica

De Dordtse Gabrielle de Vries deed in augustus mee aan het wereldkampioenschap Obstacle Racing, en met succes. Ze deed mee aan drie afstanden en samen met haar teamgenoten Quinie Verhijen en Ninthe Roosenbrand nam ze goud mee naar huis.
Corrado Francke | Jasmijn Thomassen | 25 oktober 2024 14:15 | Aangepast op 25 oktober 2024 14:15
Tijdens het wereldkampioenschap in Costa Rica won Gabrielle de nationale teamrace vrouwen over een parkour van vijf kilometer. Tot verbazing van de atlete zelf overigens: “Het was super bijzonder, we hadden het alle drie niet verwacht”, aldus Gabrielle.

Gabrielle is pas vijf jaar bezig met de lichamelijk zeer intensieve sport, maar presteert nu al op wereldniveau. Voordat ze aan Obstacle Racing begon deed ze aan paardrijden. “Ik fietste op een dag langs een parcour toen ik naar huis ging vanaf de manege. Ik vond dat het er leuk uitzag en heb me toen ingeschreven voor een proefles”, vertelt de Vries. Zodoende werd ze steeds beter en al snel presteerde ze op hoog niveau.

Tijdens Obstacle Courses leggen de atleten zware parkouren af, waarbij ze rennen, klimmen en slingeren aan moeilijke constructies. Ook kan je deelnemers geregeld zien sjouwen met zware attributen, zoals enorme autobanden. Bij Obstacle Racing in teamverband zijn de constructie soms zo hoog dat de sporters elkaar omhoog moeten duwen, een goede samenwerking binnen de teams is daarom ook uitermate belangrijk.

Inmiddels is Gabrielle een van de Nederlandse topatleten binnen de sport. Volgend jaar staat het wereldkampioenschap in Zweden op de planning en ook dan is Gabrielle weer van de partij.

Bekijk hieronder de reportage die wij met Gabrielle maakten.

Meest gelezen

Sinterklaasintocht Dordrecht: gloednieuwe route en feestelijke afsluiting

Redactie RTV Dordrecht | Jasmijn Thomassen | 24 okt 2024 16:17

Basisscholen verhuizen naar nieuwe plekken binnen Dordt: nodig voor de toekomst

Redactie Streek 56 | Tristan Kans | 23 okt 2024 14:48