Dordrecht, Netherlands

12 jaar cel en tbs voor vrouw die haar 9-jarige zoontje doodde

"Ze handelde niet in een gemoedsopwelling. Ze had tijd om na te denken over haar daad", zegt de Rotterdamse rechter vrijdagmiddag over Kelly V. De 37-jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam is schuldig aan moord op haar 9-jarige zoon Kian en moet daarvoor 12 jaar de cel in. Als ze die straf heeft uitgezeten, wacht de zwaarste vorm van tbs.
Rijnmond | 21 september 2024 10:00 | Aangepast op 20 september 2024 17:31
Volgens de Rotterdamse rechtbank is het klip en klaar. Kelly V. bracht haar zoon Kian bewust om het leven. "Kian moest als eerste sterven. Ze wilde niet dat Kian als gevolg van haar beslissing alleen achter zou blijven", zegt de rechter in haar vonnis.

Slaapmedicatie en helium
Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak, twee weken geleden, wordt duidelijk dat de vrouw worstelend door het leven gaat. Ze lijkt zich samen met haar 9-jarige zoon steeds verder te isoleren van de buitenwereld. Ze verplaatst de jongen eerst van school naar school en geeft hem uiteindelijk zelf les. Als haar ex-man meer inspraak wil en oppert juridische hulp te zoeken, gaat ze een paar dagen later over tot haar gruwelijke daad.

Tijdens een eerste poging op een woensdagavond in oktober wil ze de jongen met slaapmedicatie en heliumgas om het leven te brengen. Dat mislukt. "De volgende ochtend liep Kian haar slaapkamer binnen en kroop bij haar in bed", zegt de rechter.

Ze geeft hem opnieuw een dosis slaapmiddelen en drukt even later een kussen op het gezicht van de jongen. Dat houdt ze vol tot hij niet meer ademt. Daarna probeert ze zichzelf van het leven te beroven. Twee dagen later vindt de vader van Kelly V. zijn dochter en kleinzoon. De vrouw komt tot bewustzijn, maar de jongen is niet meer te redden.

Volgens de Rotterdamse rechtbank is er sprake van moord, omdat V. bewust uitvoerde wat ze had gepland. "Tegen de politie verklaarde ze dat ze met Kian naar het terras was geweest om het nog even fijn voor hem te maken. Ze voelde dat het eraan zat te komen."

"Het was woensdag al begonnen, dan had ze genoeg tijd. Ze had verschillende methodes uitgezocht. Ze had tijd om na te denken over de betekenis en de gevolgen van haar daad. Dat er eten in de koelkast lag en er kleren voor Kian waren besteld, maakt dat niet anders."

Narcisme en borderline
Dat Kelly V. volledig ontoerekeningsvatbaar zou zijn, wil de rechtbank niet geloven. Dat opperde de advocaat van Kelly V. toen ze vroeg om nader onderzoek. Dat onderzoek komt er niet. Kelly V. zou trekken hebben van narcisme en borderline. Ze wordt wel deels ontoerekeningsvatbaar verklaard.

Het drama in oktober 2023 zorgt voor veel verdriet in Hardinxveld-Giessendam. De vader en halfbroer van Kian spreken tijdens de zitting twee geleden een emotionele slachtofferverklaring uit. "Met haar handelen heeft verdachte onherroepelijk beslist over het leven van Kian, maar ook over de nabestaanden van Kian. Ze heeft hen de kans ontnomen om Kian te zien opgroeien."

Verdachte Kelly V. heeft twee weken de tijd om te beslissen of ze in hoger beroep wil. Zelf was ze vrijdag niet aanwezig in de rechtszaal, net als haar advocaat.

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of 0800-0113.

Dit artikel verscheen ook op de website van onze mediapartner Rijnmond.

Meest gelezen

Papendrechtsebrug nacht afgesloten vanwege onderhoud

Redactie Streek 56 | Loïsa de Wit | 17 sep 2024 16:07

Lees ook

FC Dordrecht toont karakter in regioderby: 'Wat er ook gebeurt, wij geven nooit op'

Wie geloofde na de 0-2 van Excelsior nog in een resultaat voor FC Dordrecht? De spelers in ieder gev...

Preventiecollege voor basisschoolleerlingen in Albert Schweitzer ziekenhuis

Ruim tachtig basisschoolleerlingen uit groep 8 van verschillende scholen in Dordrecht kregen een bij...

Op Pad Met Ad in gesprek met Philip Elzerman over zijn boek: 'No Guts, No Glory'

In een nieuwe aflevering van Op Pad Met Ad spreekt Ad met Philip Elzerman over zijn nieuwe boek ‘No ...

112-nieuws: motorrijder gewond en pakketbezorger belandt in sloot

Op de Hugo van Gijnweg in Dordrecht is een motorrijder in botsing gekomen met een auto en aan de Weg...

Een nieuwe editie 'Samen koken, samen eten' Papendrecht gaat van start

Voorheen was het al een groot succes en nu starten binnenkort weer nieuwe edities van ‘Samen koken, ...

Hoera, een honderdjarige in onze streek erbij!

Onze streek telt vanaf vrijdag 71 inwoners die 100 jaar of ouder zijn. Mevrouw De Groot-van Hof uit ...