Dordrecht, Netherlands

Beachvolleyballer de Groot door naar knockoutfase Olympische Spelen

De Groot tijdens een ander internationaal toernooi eerder dit jaar. Privé-archief Yorick de Groot
Na winst op een Amerikaans duo in de tweede poulewedstrijd hebben beachvolleyballers Yorick de Groot en Stefan Boermans de knockoutfase van het Olympische toernooi bereikt. De Amerikanen wisten geen set te winnen tegen de Nederlandse nummers vier van de wereld.
Trevyn van Houwelingen | Redactie Streek 56 | 31 juli 2024 10:48 | Aangepast op 31 juli 2024 10:48
Op de zeer fotogenieke locatie, er wordt gespeeld in het park rondom de Eiffeltoren, had het Amerikaanse duo Evans-Budinger weinig tot niets in te brengen in de eerste set. Boermans en de Groot, afkomstig uit Sliedrecht, zetten hun tegenstanders constant onder druk en dwongen de Amerikanen tot het maken van veel onnodige fouten.

Block
Het lukte de tegenstanders maar zelden om een goede bal langs de handen van Boermans te krijgen, die met zijn ruim twee meter een lastig obstakel bleek bij het net. De Groot speelde juist meer vanuit het achterveld en sloeg veel ballen binnen middels zijn kiezelharde smashes. Na de goedkeuring van een aangevraagde videochallenge van Stefan Boermans richting het eind van de set leek het Amerikaanse verzet in de eerste set gebroken. Een prachtige lob van de Groot betekende het einde van de eerste set: 21-13.

In de tweede set lukte het de Amerikanen iets langer bij te blijven bij de Nederlanders. Chase Budinger, die tot voor kort nog zijn geld verdiende in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA, en zijn partner Miles Evans kwamen beter in de partij. Veel meer dan aanklampen bij de Nederlanders kon het duo, dat pas een jaar samen op internationaal niveau volleybalt, echter niet meer. Halverwege de set liepen de Nederlanders verder uit en kwam de tweede zege in Parijs in beeld. Er werd uiteindelijk met 21-15 gewonnen.

Sliedrechter de Groot bedankte tijdens een rondje door de arena nog vriendelijk het publiek en mag zich nu met partner Boermans gaan opmaken voor de laatste wedstrijd in de Olympische poulefase. Zij spelen vrijdag hun laatste poulewedstrijd tegen het het Franse koppel Youssef Krou en Arnaud Gauthier-Rat. Die wedstrijd zal plaatsvinden om 16:00 uur.
Nederlanders
Het Nederlandse duo speelt dan vooral voor een gunstige loting in de volgende ronde, door de twee behaalde overwinningen zijn ze al geplaatst voor de knockoutfase van het toernooi. Het andere mannelijke Nederlandse dou verloor de eerste wedstrijd, zij komen op woensdag om 16:00 uur en vrijdag om 20:00 uur nog in actie en moeten hard werken om plaatsing af te dwingen. Bij de vrouwen won het enige Nederlandse duo de eerste twee wedstrijden, zij zijn daarmee ook al zeker van de knockoutfase.

Lees ook

Kogel bijna door de kerk: woningbouw Groen Van Prinstererschool stap dichterbij

Bijna twee jaar na het besluit van de gemeente Sliedrecht om de locatie van de Groen Van Prinsterers...

Monkey Town Sliedrecht vanaf vandaag weer open na waterschade

De noodgedwongen sluiting van Monkey Town Sliedrecht is voorbij. Twee weken geleden moest het indoo...

Veengas boosdoener bij stilleggen rioolwerkzaamheden Sliedrechtse Vogelbuurt

De herstelwerkzaamheden aan het riool van de Vogelbuurt-Zuid in Sliedrecht hebben twee maanden stilg...

Gemeente Sliedrecht wil ruim twee miljoen euro vrijmaken voor Noord-Zuidverbinding

Om te kunnen garanderen dat de bouw van het grootste infrastructuurproject van Sliedrecht in 2027 va...

Verkeersomleidingen Sliedrecht-West door aanleg warmteleiding

Nadat twee eerdere pogingen mislukten gaat HVC voor drie keer scheepsrecht. In de week van maandag 2...

112-nieuws: niet twee, maar drie mannen opgepakt na steekpartij

Zaterdagavond vond er een steekincident plaats aan de Mauritsstraat in Hendrik-Ido-Ambacht, daarbij ...