"Eke vond het broodje lekker", vertelt Fong Yang van cafetaria 't Geveltje. "Hij beschreef het als een soort van natuurfilm met alle favoriete acteurs en actrices erin. Heel lovend was hij", lacht de jonge ondernemer.
Toch had de snackspert ook kritiek; Eke vond namelijk dat de friet/patat eruit moest. "Maar dat hebben we er toch stiekem in gehouden", fluistert Fong. "Op zo'n avondje na voetbal of vlak voor het uitgaan is het toch een goede bodem. Maar we zijn zeker blij met de review die Eke heeft gegeven."
'T Geveltje kreeg vier van de vijf ballen. Dankzij Eke verkoopt hij er wekelijks veel meer dan voorheen. "Eerst gingen er 30 per week over de toonbank, maar nu zijn dat er ongeveer 160 per week." De eters komen overal vandaan, vertelt Fong. "Ze komen uit Groot-Ammers en Dordrecht, maar ook vanuit Den Haag en Veenendaal. En de jongens van de Bankzitters willen komen. Wat wil je nog meer?"
Snack naar behoefte
De hap heeft Fong niet zelf verzonnen, maar is ontstaan uit de behoefte van een van de voetballers van VV Streefkerk. "Een van de jongens kwam langs en zei: 'Ik wil een soort kapsalon, maar dan anders. Doe mij maar een broodje met sla, patat, shoarma, een kaassoufflé en een goede klodder knoflooksaus.' De rest is geschiedenis."
Het broodje Koet bestaat nu meer dan vijf jaar. "Voorheen werd hij af en toe besteld, maar wij dachten op een gegeven moment: we zetten het toch op de menukaart." Wel deed de ondernemer een paar kleine aanpassingen: in plaats van een broodje gebruikt hij een pita en de shoarma is vervangen door döner. "Ja, dan krijg je zo'n gedrocht van een broodje", lacht Fong.
Dit artikel verscheen eerder op de website van mediapartner Rijnmond.
Bekijk ook de reportage op ons YouTube-kanaal.