Dordrecht, Netherlands

Eigenaar zet winkelcentrum Sterrenburg in de etalage

Binnenkort zwaait iemand anders de scepter bij het Dordtse winkelcentrum Sterrenburg, dat door de huidige eigenaar Wereldhave te koop wordt gezet. Het vastgoedfonds doet dat om de schuldenlast te verlagen.
Joris Gemen | Redactie Streek 56 | 26 juli 2024 15:13 | Aangepast op 26 juli 2024 15:13
Winkelcentrum Sterrenburg wordt alleen op of boven de boekwaarde, het bedrag dat een bedrijf of bezit waard is op basis van de eigen financiën, verkocht, zo verklaarde Wereldhave-topman Matthijs Storm tegenover BNR Nieuwsradio.

Dat Wereldhave dat kan doen, komt doordat de waarde van zogenaamde Full Service-winkelcentra, waar je meer kunt dan alleen winkelen, zijn gestegen.

Grondige renovatie
Niet geheel toevallig is winkelcentrum Sterrenburg sinds dit jaar omgebouwd tot zo´n Full Service-model. Het onderging een grondige renovatie, waarvoor het in mei beloond werd met de prijs voor beste multifunctionele ontwikkeling van 2024.

Onder andere de Jumbo is verplaatst en uitgebreid met een Foodmarkt, er zijn meer parkeerplaatsen aangelegd en ook de uitstraling van het winkelcentrum is gemoderniseerd. De jury prees hoe het winkelcentrum is aangepakt en looft de sterke sociale functie voor de wijk Sterrenburg 'als levendig ontmoetingspunt in het hart van de gemeenschap'.

Winkeliersvereniging weet van niks
Hoewel Wereldhave de beslissing om winkelcentrum Sterrenburg te verkopen vandaag dus wereldkundig maakte, blijkt uit navraag bij de voorzitter van de winkeliersvereniging van Sterrenburg dat het nieuws daar nog niet bekend was. De voorzitter wilde dan ook nog geen reactie geven op vragen over de verkoop van het winkelcentrum.

Bekijk hieronder onze eerdere reportage over de renovatie van winkelcentrum Sterrenburg.

Meest gelezen

Wantijbrug tijdelijk afgesloten voor verkeer

Redactie Streek 56 | Loïsa de Wit | 3 sep 2024 14:59

Lees ook

Vernieuwd winkelcentrum Sterrenburg wint prijs: 'Een ongekende prestatie!'

De metamorfose die winkelcentrum Sterrenburg de afgelopen jaren heeft ondergaan, is bekroond met een...

50 jaar Winkelcentrum Sterrenburg: 'Een en al nostalgie!'

De oude foto's trokken een hoop aandacht. Veel mensen die even stopten en ze goed bestudeerden. "Ik ...

Winkelcentrum Sterrenburg is 50 jaar oud en kan na verbouwing weer jaren mee

Winkelcentrum Sterrenburg heeft de afgelopen twee jaar een metamorfose ondergaan. Na 50 jaar ziet he...