Dordrecht, Netherlands

Gevolgen van tweede stroomstoring in regio: 'Ik kan mijn klanten niet helpen'

Geen wekker, geen koffie kunnen zetten, de stroomstoring van dinsdag lijkt vooral kleine ongemakken veroorzaakt te hebben. Een enkeling ervaart grotere problemen, zoals in Zwijndrecht waar een fietsenmaker zijn klanten niet kon helpen.
Ylva Verbeek | Redactie Streek 56 | 19 juni 2024 10:47 | Aangepast op 19 juni 2024 10:47
"Ik wil graag voor de klanten open blijven, maar zo kan ik ze niet verder helpen", vertelt Khalil Karimi. Door de tijdelijke stroomuitval is er binnen zijn winkel een groot probleem ontstaan. Waar anderen inmiddels wel weer elektriciteit hebben, werkt bij hem niets. "Dit kost mij geld."

Inwoners van Zwijndrecht kunnen erover meepraten. Een man kiest ervoor om maar te gaan vissen. "Het is niet de eerste keer. Ik kon geen koffie zetten, geen sinaasappel persen. Het is irritant dat je alles opnieuw in moet stellen. Alles gaat digitaal tegenwoordig en is ontregeld."

Onderzoek

De tweede stroomstoring in korte tijd trof zo'n 84 duizend huishoudens. Na zo'n twintig minuten was de storing verholpen. De oorzaak van deze storing was dinsdag al bekend: een storing bij een verdeelstation voor hoogspanning. Meer informatie is er nog niet. Netwerkbeheerder Stedin zit middenin het onderzoek.

"Dat kan zeker nog enkele dagen duren. We onderzoeken dit in samenwerking met Tenet, hoogspanning is hun expertiseveld", aldus Thom Hofstede van Stedin. Naast het vinden van de oorzaak, is het belangrijk om te achterhalen of het toeval is dat de twee stroomstoringen in een korte tijd plaatsvinden. Daar kan de woordvoerder nog geen antwoord op geven.

De bewoners van Zwijndrecht blijven er nuchter onder. "Misschien gebeurt het in de toekomst vaker, ook vanwege de zonnepanelen. Maar ik denk dat het allemaal wel mee valt", zegt de passant. De visser pakt er zijn hengel maar weer bij. "Als het weer gebeurt, maken we wel een vuurtje in de woonkamer."

Lees meer over:

stroomstoring|

Meest gelezen

Wantijbrug tijdelijk afgesloten voor verkeer

Redactie Streek 56 | Loïsa de Wit | 3 sep 2024 14:59

Lees ook

Honderden huishoudens zonder stroom in Sliedrecht

Meer dan 1.200 huishoudens in Sliedrecht hebben donderdagavond een paar uur zonder stroom gezeten. E...

Tweede grote stroomstoring in acht dagen treft Drechtsteden, opnieuw PFAS uitgestoten

Opnieuw heeft een kortstondige stroomstoring grote delen van de regio getroffen. De stroomstoring vo...

Kortstondige stroomstoring treft 30.000 huishoudens in de Drechtsteden

In grote delen van de Drechtsteden is op maandagmorgen de stroom voor tien minuten uitgevallen. Bewo...