Dordrecht, Netherlands

Goede sfeer tijdens Papendrechtse zwemvierdaagse

De Papendrechtse Zwem4daagse zit er weer op. Van maandag tot en met donderdag hebben de deelnemers vier avonden achter elkaar gezwommen tijdens het evenement. Net als in de voorgaande edities lag de organisatie ook dit jaar weer in handen van zwemvereniging De Geul.
Redactie Streek 56 | Hans Hulswit | 21 juni 2024 18:00 | Aangepast op 21 juni 2024 18:00
Na inleidende woorden van De Geul-voorzitter Arjan van Tilburg is maandagavond om 19.00 uur het officiële startschot gegeven door Erik Groeneweg, de directeur van Sportcentrum Papendrecht. Meteen doken de ruim tweehonderd deelnemers van start voor een afstand van 200 of 400 meter. Belangrijke voorwaarde voor deelname is dat iedereen in het bezit moet zijn van zwemdiploma A, voor de veiligheid.

Jong en oud
“Het deelnemersveld is zeer divers”, laat Arjan van Tilburg weten. “De jongste is een jaar of zes, de oudste loopt waarschijnlijk tegen de zestig aan. Echte senioren doen hier niet meer aan mee, die vinden het veel te druk in het bad.” Volgens de voorzitter van De Geul deden er dit keer 207 deelnemers mee: “Helaas geen recordjaar, maar gezien de regen van de afgelopen weken zijn we daar echt niet ontevreden over.”

Elke 100ste deelnemer kon een gratis zomerabonnement tegemoetzien voor het buitenbadseizoen van volgend jaar. Die prijzen, inclusief een presentje voor de enige jarige van de afgelopen vier dagen, werden op woensdag uitgereikt. Op donderdagavond werd de vierdaagse afgesloten met het traditionele muntjesduiken voor de jonge deelnemers. “Daarbij worden een aantal bekertjes kleingeld in het bad gezet en mogen de kids letterlijk muntjes duiken. Dat is altijd een festijn”, zo sluit van Tilburg af.

Ook Monique de Win maakte deel uit van de organisatie van de Zwem4daagse en zorgt er ieder jaar voor dat het evenement in goede banen wordt geleid. Ook dit jaar is de Zwem4daagse weer goed verlopen volgens Monique. “De sfeer was heel erg goed!”

De Zwem4daagse wordt door heel Nederland georganiseerd en kent een landelijk deelnemersaantal van meer dan 50.000 mensen per jaar. Na vier dagen zwemmen ontvangen de deelnemers de de Nationale Zwem4daagse-medaille. Voor veel deelnemers is het na de zwemles tevens de eerste ontmoeting met de zwemsport.

Meest gelezen

Wantijbrug tijdelijk afgesloten voor verkeer

Redactie Streek 56 | Loïsa de Wit | 3 sep 2024 14:59

Lees ook

Speciale schakelklas voor Papendrechtse kinderen met rugzakje

Kinderen in Papendrecht die nog niet klaar zijn voor het reguliere basisonderwijs of daarin vastlope...

Opvallend rustige ochtend in Papendrecht na verkeerschaos van donderdag

Het is een opvallend rustige ochtend geweest in Papendrecht. Terwijl het verkeer donderdag helemaal ...

Ruim een maand omrijden in Papendrecht door verwijderen oude afvoerbuis

Weggebruikers opgelet: Waterschap Rivierenland verwijdert de komende weken de oude afvoerbuis tussen...

Waterfestijn brandweer trekt veel kinderen en ouders

De Papendrechtse brandweer hield maandagavond een waterfestijn voor kinderen bij de kazerne aan de W...

'Ik wil onze samenleving menselijk houden'

Onze regio kent sinds 2023 op burgemeestersgebied vele wisselingen van de wacht. Alblasserdam, Hendr...

A15 tussen Papendrecht en Gorinchem vanaf vrijdag ruim een week dicht

Weggebruikers uit de streek opgelet: van vrijdag 09 augustus 22.00 uur tot en met vrijdag 16 august...