Dordrecht, Netherlands

Inwoners kunnen zich laten horen over Sliedrechtse Groen van Prinstererschool

Wat komt er nu precies op de plek van de Groen van Prinstererschool in Sliedrecht? De kans is groot dat er woningen voor starters of senioren verrijzen. Maar voordat het zover is, kunnen Sliedrechters in een informatiebijeenkomst op dinsdag 27 augustus laten weten wat zij ervan vinden.
Joris Gemen | Redactie Streek 56 | 15 augustus 2024 12:00 | Aangepast op 14 augustus 2024 17:37
Een mooi park, een functionele parkeerplaats of toch een hip jongerencentrum. Allemaal plannen voor de Groen van Prinstererschool in de Frans Halsstraat, die het uiteindelijk niet haalden.

Zo'n twee jaar geleden hakte de gemeente vervolgens de knoop door: de school gaat plaatsmaken voor een nog onbekend aantal woningen voor starters en senioren. Maar om hoeveel woningen het gaat en hoe het er allemaal uit kom te zien, staat zeker nog niet vast. Daarvoor schakelt de gemeente dus de hulp in van de Sliedrechters, die tijdens de informatiebijeenkomst hun licht kunnen laten schijnen op de woningplannen.

Rondje om de school
Als we een rondje om de school maken, zien we diverse Sliedrechters de gang naar het nabijgelegen winkelcentrum maken. We vragen wat zij vinden van de situatie rondom de school en krijgen diverse antwoorden.

"Ik vind het heel jammer en tegelijk zorgelijk dat de het pand wordt gesloopt, want daarmee verdwijnt er wéér een sociale plek in Sliedrecht", zo vindt een inwoner die momenteel gebruikmaakt van het pand. "Er vinden hier veel activiteiten plaats. Zo kerken wij hier al heel lang en is er iedere woensdag een inloophuiskamer."

'Zorginstelling had niet misstaan'
Weer iemand anders kan zich juist wel in het huidige plan van de gemeente vinden. "Gezien de huidige woningnood is het een goed idee dat er op de plaats van de school woningen worden gebouwd."

Maar ook een zorginstelling had volgens een andere inwoner niet misstaan. "Het leek er even op dat Zorghuis Alblasserwaard er zou komen en dat vond ik echt een goed idee. Op de huidige locatie hebben de bewoners weinig ruimte en ook geen tuin. De school was zeker een geschikte locatie voor hen geweest."

Duurt nog een poos
Het zal nog een hele poos duren voor de eerste paal de grond in wordt geslagen. Momenteel is de gemeente Sliedrecht bezig met de uitwerking van de stedenbouwkundige randvoorwaarden. Op die manier wordt er gekeken naar wat er precies mogelijk is op het terrein van de Groen van Prinstererschool. Als de raad daar dan vervolgens mee instemt, kunnen projectontwikkelaars hun plannen bij de gemeente neerleggen.

Bekijk hieronder hoe inwoners denken over eventuele nieuwbouwplannen.

Lees ook

Kogel bijna door de kerk: woningbouw Groen Van Prinstererschool stap dichterbij

Bijna twee jaar na het besluit van de gemeente Sliedrecht om de locatie van de Groen Van Prinsterers...

Monkey Town Sliedrecht vanaf vandaag weer open na waterschade

De noodgedwongen sluiting van Monkey Town Sliedrecht is voorbij. Twee weken geleden moest het indoo...

Veengas boosdoener bij stilleggen rioolwerkzaamheden Sliedrechtse Vogelbuurt

De herstelwerkzaamheden aan het riool van de Vogelbuurt-Zuid in Sliedrecht hebben twee maanden stilg...

Gemeente Sliedrecht wil ruim twee miljoen euro vrijmaken voor Noord-Zuidverbinding

Om te kunnen garanderen dat de bouw van het grootste infrastructuurproject van Sliedrecht in 2027 va...

Verkeersomleidingen Sliedrecht-West door aanleg warmteleiding

Nadat twee eerdere pogingen mislukten gaat HVC voor drie keer scheepsrecht. In de week van maandag 2...

112-nieuws: niet twee, maar drie mannen opgepakt na steekpartij

Zaterdagavond vond er een steekincident plaats aan de Mauritsstraat in Hendrik-Ido-Ambacht, daarbij ...