Dordrecht, Netherlands

Rechter: man die wasdroger en bankstel van de trap gooide wilde agent raken

Beeld ter illustratie
Een 34-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam gooide in april 2022 wel degelijk met een wasdroger, een bankstel en chloor naar een agent, zegt de Rotterdamse rechter. Die veroordeelt Lloyd S. tot vier maanden cel en een taakstraf. Zelf zegt de man dat hij zijn trap wilde barricaderen.
Rijnmond | 20 augustus 2024 11:01 | Aangepast op 20 augustus 2024 11:01
Nee, hij 'vulde' zijn trapgat niet net als het computerspelletje Tetris, stelt de rechtbank in Rotterdam maandagmiddag. Lloyd S. (34) zou daadwerkelijk een wasdroger, een bankstel, een deur en ander huisraad van de trap naar beneden hebben gegooid.

Onderaan die trap stonden agenten die hem willen aanhouden. De toestand in Hardinxveld-Giessendam duurt bijna de hele nacht. Uiteindelijk wordt Lloyd S. geboeid afgevoerd.

De frustratie loopt heel hoog op als de politie voor de deur van S. staat. Hij weigert naar buiten te komen, roept hij vanuit het raam. De buurman heeft geklaagd over overlast. Volgens S. wil de man hem zwart maken, met verzonnen klachten. Lloyd voelt zich al lang slecht behandeld door andere mensen en instanties.

De frustratie bereikt een hoogtepunt en de belegering duurt de hele nacht. Tegen de ochtend staat de politie in de slaapkamer van Lloyd en geeft hij zich over. Daarbij zou hij klappen hebben gekregen, vertelde hij tijdens de rechtszaak. Zijn woning is dan een puinhoop. Om binnen te komen heeft de politie de ruiten ingeslagen.

Vrijgelaten
"Meneer probeerde spullen te gooien en chloor te gooien", zegt de rechter. "In plaats van mee te werken verschanst hij zich en probeert hij met grof geweld te verhinderen dat de agenten binnen komen."
Omdat de rechtszaak lang op heeft zich laten wachten straft de rechter lager dan de eis van justitie.

S. krijgt zes maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk, moet zich laten behandelen en zich regelmatig melden bij justitie. Ook moet hij de agent die hij bespoot met chloor 300 euro betalen. De man zei last te hebben van zijn huid. Omdat hij nog een andere voorwaardelijke straf open had staan, moet hij ook 64 uur taakstraf verrichten. Justitie eiste eerder een maand cel extra.

Omdat Lloyd S. al langere tijd in voorarrest zat, is hij inmiddels vrijgelaten. Dat gebeurde vermoedelijk al op de dag van de inhoudelijke rechtszaak, twee weken geleden. Tijdens de zitting vertelde hij zijn leven te willen oppakken en dat hij hoopte bij de verjaardag van zijn dochter te kunnen zijn.

Dit artikel verscheen ook op de website bij mediapartner Rijnmond.

Lees meer over:

Rechtbank|112-nieuws|

Lees ook

112-nieuws: flinke botsing op A16, rook uit trekker in Nieuw-Lekkerland

De brandweer kreeg maandagochtend melding van een brand in een landbouwvoertuig in Nieuw-Lekkerland...

Geparkeerd brandweerbusje in Sliedrecht in vlammen op

Een brandweerbusje die geparkeerd stond aan de Baanhoekweg in Sliedrecht, is vrijdagnacht in vlammen...

112-nieuws: auto over de kop en explosie in voertuig

Brandweer, politie en ambulance zijn de afgelopen 24 uur ingezet voor meerdere incidenten in onze st...

112-nieuws: ongeluk op A16 en vrouw aangereden door scooterrijder

Een 72-jarige vrouw heeft op vier plaatsen haar schouder gebroken nadat ze in Dordrecht werd aangere...

Dordtse docent-assistent verliest hoger beroep en is terecht ontslagen

Het Dordtse Insula College heeft de docent-assistent die op Paarse Vrijdag in 2022 over de schreef g...

L. zou zelfs vrienden hebben opgelicht, woensdag mag hij vrij: 'Zijn situatie is nijpend'

Hij moet zijn paspoort inleveren, zich regelmatig melden bij de politie, maar hij komt wel vrij. Dor...