Dordrecht, Netherlands

Verkeersomleidingen Sliedrecht-West door aanleg warmteleiding

De aanleg van de leiding met op de achtergrond HVC. HVC
Nadat twee eerdere pogingen mislukten gaat HVC voor drie keer scheepsrecht. In de week van maandag 26 tot zaterdag 31 augustus wordt de eerste warmteleiding onder de Merwede tussen Sliedrecht en Dordrecht aangebracht. De aanleg zal zorgen voor meerdere verkeersafsluitingen.
Redactie RTV Dordrecht | Redactie Streek 56 | 19 augustus 2024 13:30 | Aangepast op 19 augustus 2024 13:30
De afgelopen weken werd met dubbele stalen damwanden het gebied rondom de boortunnel verstevigd. Het gebied vanaf de Puccinistraat tot aan de Menuet ligt parallel aan de spoorlijn. Wegens de nabijheid van belangrijke verkeersaders was het noodzakelijk dat het boorgat goed verstevigd werd. Nu dat het geval is kan de aanleg van de leiding onder de Merwede weer doorgang vinden. De leiding onder de Merwede is zo’n 1200 meter lang en is cruciaal voor de aansluiting van Sliedrecht op het warmtenet van HVC.

Verkeersmaatregelen
Wegens de werkzaamheden is er van maandag 26 tot zaterdag 31 augustus geen autoverkeer mogelijk tussen Parallelweg aan de noordzijde van de A15 en Ouverture/Parallelweg aan de zuidzijde van diezelfde A15. Tijdens die werkweek legt HVC de leiding van de Parallelweg, onder de A15 en het spoorviaduct door en via de parkeerplaats naar het boorgat bij Intermezzo. Hierdoor zijn er verkeersomleidingen voor het autoverkeer.

Praktisch komt de afsluiting neer op de volgende verkeersmaatregelen:

•Verkeer tussen Sliedrecht en Wijngaarden kom omrijden via Provincialeweg N482 of via Parallelweg (noordzijde A15) naar Dordrecht. Fietsverkeer kan gebruik blijven maken van de fietstunnel en de speciale fietsbrug.

•De Parallelweg aan de noordkant van de A15 ter hoogte van het viaduct wordt afgesloten. Voor het verkeer van en naar bedrijventerrein Nijverwaard blijven de op- en afrit bereikbaar.

•De Parallelweg aan de zuidkant van de A15 bij Ouverture en ter hoogte van Craijensteijn wordt ook afgesloten. Voor het verkeer richting Gorinchem en vanuit Rotterdam naar Papendrecht blijven de op- en afrit aan de zuidzijde van de A15 bereikbaar. Verkeer vanuit Gorinchem en naar Rotterdam wordt omgeleid via Papendrecht-Oost en de N3.

•De parkeerplaats Intermezzo bij Station Baanhoek is onbereikbaar. Reizigers kunnen gebruik maken van de parkeerplaats bij Sporthal De Basis. Deze parkeerplaats is alleen vanuit de richting Sliedrecht-Centrum via Craijensteijn bereikbaar.

•Er zal geen doorgaand verkeer mogelijk zijn via Baanhoek, aanwonenden uitgezonderd. Op de kruising Baanhoek-Deltalaan en Baanhoek-Ouverture leiden verkeersregelaars het verkeer om.

Halverwege september is HVC van plan een tweede leiding op dezelfde wijze aan te brengen. Ook dan zullen dezelfde verkeersomleidingen gelden. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond en de materialen zijn opgeruimd, worden de wegen zo snel mogelijk weer vrijgegeven voor het verkeer. Voetgangers en fietsers zullen volgens HVC geen hinder ondervinden van de aanleg.

Lees meer over:

Sliedrecht|verkeer|warmtenet|HVC|

Lees ook

Kogel bijna door de kerk: woningbouw Groen Van Prinstererschool stap dichterbij

Bijna twee jaar na het besluit van de gemeente Sliedrecht om de locatie van de Groen Van Prinsterers...

Monkey Town Sliedrecht vanaf vandaag weer open na waterschade

De noodgedwongen sluiting van Monkey Town Sliedrecht is voorbij. Twee weken geleden moest het indoo...

Flexflitser verdwenen van de Oranjelaan

De tijdelijke flitspaal op de Oranjelaan in Dordrecht is weggehaald. De paal stond er een tijdje om ...

Veengas boosdoener bij stilleggen rioolwerkzaamheden Sliedrechtse Vogelbuurt

De herstelwerkzaamheden aan het riool van de Vogelbuurt-Zuid in Sliedrecht hebben twee maanden stilg...

Gemeente Sliedrecht wil ruim twee miljoen euro vrijmaken voor Noord-Zuidverbinding

Om te kunnen garanderen dat de bouw van het grootste infrastructuurproject van Sliedrecht in 2027 va...

Pijp tussen Sliedrecht en Dordrecht opmaat naar warmtenet hele Drechtsteden

Binnen nu en tien jaar moet het mogelijk zijn: alle gemeenten in de Drechtsteden aansluiten op het w...