Dordrecht, Netherlands

Zon schijnt weer bij Fit-Kidz: zes weken lang vakantiekamp

Het contrast met zo'n drie maanden geleden is groot. Twee buitenschoolse opvanglocaties van Fit-Kidz in Papendrecht staan op het punt om tijdelijk te worden gesloten. Op de valreep wordt dat besluit teruggedraaid en kunnen kinderen nu 'gewoon' weer zes weken lang plezier maken tijdens het Fit-Kidz Vakantiekamp.
Erik van Krimpen | Redactie Streek 56 | 27 juli 2024 09:00 | Aangepast op 26 juli 2024 17:21
Donkere wolken hebben inmiddels plaatsgemaakt voor een zomers zonnetje als we op bezoek gaan bij Fit-Kidz, locatie Batenstein. Op de BSO, die pal naast de Merwedebrug aan Papendrechtse zijde ligt , zijn er op donderdag zo'n twintig kinderen die deelnemen aan het vakantiekamp.

"Vandaag staat in het teken van fruit. Ze eten verschillende jams, spelen een quiz en maken later in de middag een smoothie", vertelt eigenaar Dani Muñoz. Later deze week ligt er voor de kinderen nog een uitje naar een reptielenhuis in Breda in het verschiet. Ook worden er op de locatie zelf veel activiteiten georganiseerd. Zoals een zeskamp, een bingo en een vossenjacht.

Het lijkt haast alsof de dreiging van een sluiting er nooit is geweest en er ook dit jaar weer gewoon een vakantiekamp is. Toch is de afgelopen periode niet in de koude kleren gaan zitten voor Dani. "Het was teleurstellend, frustrerend en hectisch. Je lijdt behoorlijk wat schade doordat dit soort berichten naar buiten komen."

Beslissing teruggedraaid
Het begon allemaal begin april. Toen het nieuws vanuit de gemeente Papendrecht naar buiten kwam dat Fit-Kidz twee BSO-locaties tijdelijk zou moeten sluiten. De reden: de veiligheid en kwaliteit van de organisatie moest worden verbeterd om te voldoen aan de Wet Kinderopvang. Als reactie daarop leverde Muñoz herstelbewijzen in.

Vervolgens bezocht de GGD, op de dag vóór de tijdelijke sluiting, Fit-Kidz voor een inspectie. Een dag later, op de dag van de eigenlijke sluiting, kwam er groen licht en besloot de gemeente dat Fit-Kidz toch open mocht blijven.

"Uit het laatste inspectiebezoek is wel gebleken dat de genoemde gebreken niet aan de orde waren. Het is allemaal een beetje uitvergroot", vertelt een opgeluchte Muñoz. De eigenaar is blij dat hij deze moeilijke periode achter zich kan laten. "Ik sta hier niet voor mezelf, ik sta hier voor de kinderen en alle ouders die dit nodig hebben."

Belangrijke rol in de maatschappij
Nadat het exploitatieverbod definitief van de baan was, twijfelde Muñoz geen moment om ook dit jaar weer het vakantiekamp te organiseren. Volgens de eigenaar vervullen initiatieven zoals het vakantiekamp een belangrijke rol in de maatschappij. "Ik denk dat we ons best wel vergissen in het aantal gezinnen dat noodgedwongen thuis moet blijven, waardoor kinderen op dat moment misschien bijna geen vrienden in de buurt hebben. Dan is het wel fijn als er dingen georganiseerd worden en dat ze daarin toch gewoon lekker hun ei kwijt kunnen."

Bekijk hieronder de reportage over het vakantiekamp van Fit-Kidz.


Lees meer over:

Fit-Kidz|Papendrecht|

Lees ook

Sociale controle moet vuurwerkoverlast Papendrecht beperken

Om vuurwerkoverlast te verminderen, wil de gemeente Papendrecht vanaf dit jaar werken met vrijwillig...

Locatie Fit-Kidz blijft dicht: 'We begrijpen de onrust'

De gemeente Papendrecht heeft besloten de BSO-locatie van Fit-Kidz aan de Andoornlaan langer dicht t...

Kennismaken met de acute zorg: open dag regionale ambulancepost trekt veel bekijks

Je arm laten gipsen, in een ambulance met loeiende sirenes zitten en eerste hulp verlenen. Het kon a...

Einde verhaal voor Fit-Kidz: eigenaar stopt na gedwongen sluiting

Eigenaar Dani Munoz trekt de stekker uit zijn geliefde Fit-Kidz. Het nieuws komt naar buiten als rea...

Speciale schakelklas voor Papendrechtse kinderen met rugzakje

Kinderen in Papendrecht die nog niet klaar zijn voor het reguliere basisonderwijs of daarin vastlope...

Opvallend rustige ochtend in Papendrecht na verkeerschaos van donderdag

Het is een opvallend rustige ochtend geweest in Papendrecht. Terwijl het verkeer donderdag helemaal ...