Dordrecht, Netherlands

Viervoeters hebben tijd van hun leven bij hondenplonzen in de streek

Honden op de rand van het zwembad bij De Fakkel in Ridderkerk Roelie ´t Jong
Normaal gesproken eindigt het buitenbadseizoen aan het eind van de zomervakantie, maar vanwege het warme weer bleven een aantal buitenbaden in de streek nog wat langer open. Deze week sloten twee van die baden dan toch de deuren, maar niet voordat een groot aantal viervoeters en baasjes nog even een frisse duik nam.
Trevyn van Houwelingen | Redactie Streek 56 | 23 september 2024 19:00 | Aangepast op 23 september 2024 16:53
In Ridderkerk wordt het buitenbadseizoen van zwembad De Fakkel traditiegetrouw afgesloten met de populaire hondenplons. Dit jaar was er gekozen voor een nieuwe opzet en werd het een extra groot hondenevenement op zondag 22 september 2024.

In voorgaande jaren vond de hondenplons alleen ’s ochtends plaats, nu duurde het evenement van 10.30 tot 17.00 uur. Daarnaast waren er zo’n 30 stands waar allerlei hondenaccessoires aangeschaft konden worden. Er werd ook aan de baasjes gedacht want de horeca van het zwembad was geopend. Daar kon men genieten van een vooraf bestelde picknick. Een deel van de opbrengst van de ticketverkoop op de dag zelf doneert het zwembad aan het goede doel.

Niet alleen de honden maakten van de gelegenheid gebruik om lekker te plonsen. Meerdere baasjes namen ook nog even een duik in het buitenbad. Het hondenevenement werd druk bezocht en de bezoekers waren enthousiast over deze nieuwe opzet.

Wantijbad
In het Wantijbad in Dordrecht vond dit weekend eveneens een hondenplons plaats. Daar kwamen naar tientallen viervoeters op af. Natuurlijk wel begeleid door hun baasjes. Voor het roemruchte buitenbad in Dordrecht, dat normaal gesproken begin september de deuren sluit, is het een leuke manier om het bad nog een keer goed te laten benutten.

Waar de ene hond dapper de glijbaan of duikplank trotseert hebben anderen meer moeite met het water. Een aantal baasjes probeerde alles in hun macht om de trouwe viervoeter het water in te krijgen, maar zonder succes. Met de hoeveelheid aanwezige honden was dat overigens geen probleem, ook buiten het water werd er veel onderling gespeeld.
Tientallen honden en baasjes in het Wantijbad van Dordrecht Streekomroep56
Badmanager Joost Driessen blikte zondag ook nog even terug op het afgelopen buitenseizoen. Hij laat weten dat het goede weer het Wantijbad geen windeieren heeft gelegd: "We hebben echt wel de vluchten geplukt van het warme weer. Er zijn een hele hoop mensen die hier een enorm leuke zomer hebben beleefd."

Ook het verlengen van het seizoen met een paar weken was volgens Driessen een goede beslissing: "De extra weken waarin het buitenbad een paar uur per dag langer open bleef werd vooral door abonnementhouders erg gewaardeerd." Hij vervolgt: "We hadden het eigenlijk vorig jaar ook al willen doen, maar toen hadden we te weinig personeel. Als het kan gaan we dit volgend jaar zeker weer doen."

Lokhorst
In Sliedrecht vond het hondenzwemmen vorige week maandag al plaats, daar was het überhaupt de laatste keer dat het buitenbad van bronbad De Lokhorst open en toegankelijk was. Het bronbad wordt afgebroken om ruimte te maken voor nieuwbouw. Wel staat er al een nieuw zwembad op de bouwlijst. De kosten die komen kijken bij de aanleg van een buitenbad waren voor de Sliedrechtse raad echter te hoog, dus blijft het daar voorlopig bij een binnenbad.

Bekijk hieronder een korte sfeerreportage over de jaarlijkse hondenplons in het Dordtse Wantijbad.

Meest gelezen

Flatbewoners ontdaan: overlijden buurvrouw onopgemerkt

Erik van Krimpen | Redactie Streek 56 | 21 sep 2024 09:00

Lees ook

Niet zwemmen maar kunst kijken bij expositie POP-UP Wantij

Het zwemseizoen is voorbij, maar dat betekent niet dat het deze zaterdag stil was bij het wantijbad,...

Dordtenaar (20) bestraft voor diefstal en vernieling: 'Ik wil mijn leven fixen'

Inbreken in het Wantijbad, een autodeur vernielen en wraps stelen uit een supermarkt: een 20-jarige ...

Zwem- en waterpolovereniging MNC krijgt Koninklijke Erepenning

Zwem- en waterpolovereniging MNC bestaat 100 jaar en dat werd afgelopen zaterdag uitgebreid gevierd ...

Honden mogen weer komen zwemmen in het Wantijbad

Inmiddels traditiegetrouw kunnen honden het buitenzwemseizoen weer afsluiten in het Wantijbad. Zonda...

Wantijbad bom(metje)vol: “Kom wat eerder op de dag”

Er past niemand meer bij: het Wantijbad zat woensdagmiddag helemaal vol. Medewerkers van het Wantijb...

Charlotte (23) geniet van haar werk als lifeguard tijdens deze hete dagen

Een bezoek aan het zwembad als het bloedheet is, kan natuurlijk niet uitblijven. Ook het Wantijbad m...