Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht houdt redelijke uitgangspositie over aan start play-offs bij FC Emmen

Korede Osundina (rechts) probeert zijn tegenstander de bal te ontfutselen Shane Winsser / Winsser Visuals
FC Dordrecht is de dubbele confrontatie tegen FC Emmen in de play-offs begonnen met een gelijkspel. Op de Oude Meerdijk werd het 2-2, waardoor de ploeg een redelijke uitgangspositie heeft voor de return komende zaterdag aan de Krommedijk.
Corrado Francke | 14 mei 2024 20:46 | Aangepast op 14 mei 2024 20:46
In de Dordtse basis weinig bijzonderheden. De vorige week zieke Tim Receveur was op tijd weer fit en vormde met Shiloh 't Zand het duo centraal op het middenveld. Antef Tsoungui en Jari Schuurman, afgelopen weken teruggekeerd van blessures, begonnen op de bank.

Dordtse kansen, maar goal FC Emmen
In een zonnig Drenthe, waar de bussen met uitsupporters pas vlak voor de aftrap arriveerden, startten de Dordtenaren sterk. Ilias Sebaoui schoot twee keer net naast - de tweede keer via de vingertoppen van Emmen-goalie Eric Oelschlägel - en even later was verdediger Ruben Kluivert dichtbij.

FC Emmen had echter aan één kans voldoende, al was dat eigenlijk een cadeautje van de uitploeg. Shiloh 't Zand speelde veel te zacht terug, doelman Luca Plogmann greep halfslachtig in en Piotr Parzysczek schoof binnen: 1-0.

Fantastische aanval
FC Dordrecht leek even last te hebben van de spanning, maar voetbalde dat al snel van zich af. Sterker nog: een kwartier na de openingstreffer stond het alweer 1-1. Een wonderschone aanval dwars door het midden werd door aanvoerder Mathis Suray achter Oelschlägel gewerkt.

Toch had FC Emmen, dat iets meer vechtlust toonde, het laatste woord voor rust. Plogmann kon een kopbal van Maikel Kieftenbeld nét naar buiten tikken, maar daar stond Vicente Besuijen die voor een nieuwe Drentse voorsprong zorgde: 2-1.

Gouden wissel
In de tweede helft schoot FC Dordrecht uit de startblokken. Een voorzet van Dylan Mbayo belandde bij de ingevallen rechtsback Ilias Bronkhorst, die niet aarzelde en de 2-2 tegen de touwen ramde.

Omdat de druk richting de Drentse goalie steeds verder toenam en Dylan Mbayo na een uur dichtbij de derde Dordtse treffer kwam, besloot Emmen-trainer Alfons Arts de boel dicht te timmeren achterin. Vijf verdedigers, drie man op het middenveld en twee spitsen.

Dordtse kansjes
Voor FC Dordrecht reden om op zoek te gaan naar meer. Invaller Jari Schuurman knalde net over en Antef Tsoungui, ook invaller, schoot tegen het lichaam van een tegenstander.

De slotfase leverde geen treffers en dus ook geen winnaar meer op. Daardoor hebben beide ploegen een redelijke uitgangspositie richting de return komende zaterdag. Al zijn de Dordtse kansen, op basis van het vertoonde spel, wellicht ietsje groter.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Seydoux (Bronkhorst/46), Kluivert, Van der Avert (Tsoungui/46), Hilton; Receveur, 't Zand (Schuurman/70), Suray; Mbayo, Osundina (Segecic/83), Sebaoui

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Wantijbrug tijdelijk afgesloten voor verkeer

Redactie Streek 56 | Loïsa de Wit | 3 sep 2024 14:59

Lees ook

FC Dordrecht boekt belangrijke thuisoverwinning tegen ploeterend Cambuur

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een belangrijke 2-0 overwinning behaald op SC Cambuur. Hiermee herpa...

FC Dordrecht loopt koppositie mis door eerste nederlaag van het seizoen

FC Dordrecht heeft maandagavond verzuimd om in punten gelijk te komen met koploper TOP Oss. Op het A...

Reserves FC Dordt spelen gelijk in oefenduel tegen tweededivisionist

FC Dordrecht heeft woensdagavond gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd tegen VV Noordwijk. De wedstri...

Fans over betaald parkeren bij FC Dordt: 'Als ze er maar een goede speler van kopen'

Tien euro betalen om je auto op de parkeerplaats naast het FC Dordrecht-stadion te zetten. Onder sup...

FC Dordrecht laat tegen ADO twee gezichten zien: 'Deze 1-1 is verdiend'

De ene helft is de andere niet, zo bewees FC Dordrecht zaterdag tegen ADO Den Haag. Het 1-1 gelijksp...

FC Dordrecht verwijst fans voor gratis parkeren naar de buurt eromheen

Geen zin om 10 euro te betalen om te parkeren op de parkeerplaats van FC Dordrecht? Dan is er volgen...