Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht komt knap terug tegen Excelsior en pakt een verdiend punt: 2-2

FC Dordrecht heeft vrijdagavond op knappe wijze een punt uit het vuur gesleept in de regioderby met Excelsior. De wedstrijd leek gespeeld toen de uitploeg de 0-2 scoorde, maar daarna vochten de Schapekoppen zich uitstekend terug: 2-2.
Corrado Francke | 20 september 2024 22:00 | Aangepast op 20 september 2024 22:00
Een blik op het wedstrijdformulier maakte duidelijk dat linksback John Hilton van een blessure was teruggekeerd, ook Daniël van Vianen weer fit was en Jop van der Avert de voorkeur kreeg boven Yannis M'Bemba. Daarentegen moest Gabriele Parlanti, die afgelopen tegen FC Volendam zijn basisdebuut maakte voor de Dordtenaren, genoegen nemen met een plek op de bank.

Vermakelijke eerste helft
In het eerste deel ging lang niet alles perfect, al werd het publiek prima vermaakt. Met gevaar aan beide kanten: zo mikte Dordt-middenvelder Joep van der Sluijs net naast en ontbrak het bij Excelsior-spits Richie Omorowa aan de juiste aanname, waardoor doelman Liam Bossin de bal makkelijk kon oppikken.

Omorowa's collega Seydou Fini was juist veel te wild voor het doel van Bossin, nadat Ilias Bronkhorst (vorig jaar nog in Dordtse dienst) een uitstekende voorzet had afgeleverd. Daarna kende FC Dordrecht een betere periode. Zo strandde een poging van Van der Sluijs op goalie Calvin Raatsie en schoot spits Devin Haen via een Kralings been over.

Doelpuntloze reeks
Ook Feyenoord-huurling Jayden Slory kwam niet langs Raatsie, waardoor er in de eerste helft in ieder geval geen einde kwam aan de doelpuntloze reeks van FC Dordrecht, dat na twee vroege goals tegen SC Cambuur eind augustus geen treffer meer had geproduceerd.

Vlak na rust leek die langverwachte goal in de maak, toen Haen in zijn eentje op Raatsie stormde. Maar wonder boven wonder koos hij voor een tikje opzij, waar niemand op had gerekend.

Passend antwoord
Excelsior kon opgelucht adem halen en antwoordde uitstekend. Want waar FC Dordrecht faalde in de afronding, waren de bezoekers wel trefzeker. Lennard Hartjes maakte genoeg ruimte voor zichzelf en schoot via de binnenkant van de paal de 0-1 binnen.

De openingstreffer luidde een moeilijke fase in voor FC Dordrecht, dat weinig meer van eigen helft kwam en Excelsior-aanvaller Omorowa net naast zag schieten. Even later bood invaller Lorenzo Codutti de Rotterdamse opponent de helpende hand met een mislukte terugspeelbal, maar zijn cadeautje werd niet uitgepakt door Derensili Sanches Fernandes.

Twee snelle treffers
Een paar minuten later was het alsnog raak. De ploeg van trainer Melvin Boel kreeg de bal maar niet uit het eigen doelgebied en zag de Kralingers profiteren via clubtopscorer Richie Omorowa: 0-2.

Op de tweede tegengoal reageerde FC Dordrecht wél uitstekend. Een aanval door het midden werd door Slory knap in de linkerbovenhoek gedeponeerd: 1-2. Het geloof in het veld, maar met name op de tribunes was weer terug.

Spannend slot
Een fris invallerstrio, gevormd door Gabriele Parlanti, Dean Zandbergen en Joseph Amuzu, moest het publiek nogmaals laten juichen. Dat lukte nog ook, maar dan via een andere invaller: Ben Scholte. De Groninger, die in de zomer de overstap maakte van FC Emmen, twijfelde niet en schoot vijf minuten voor tijd de gelijkmaker binnen: 2-2. Dat bleek na een nagelbijtende slotfase, waarin Van der Sluijs nog rood kreeg door een wilde tackle, tevens de eindstand.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Seydoux (Codutti/63), Valk, Van der Avert, Hilton; Van Vianen, Shein (Parlanti/78), Van der Sluijs; Osundina (Scholte/63), Haen (Zandbergen/78), Slory (Amuzu/78)

Meest gelezen

Papendrechtsebrug nacht afgesloten vanwege onderhoud

Redactie Streek 56 | Loïsa de Wit | 17 sep 2024 16:07

Lees ook

Mevrouw De Groot blies 100 kaarsjes uit: 'Nog steeds een scherp geheugen.'

Veel felicitaties, cadeautjes, gebak met koffie, herinneringen ophalen en jawel, zelfs de burgemeest...

FC Dordrecht toont karakter in regioderby: 'Wat er ook gebeurt, wij geven nooit op'

Wie geloofde na de 0-2 van Excelsior nog in een resultaat voor FC Dordrecht? De spelers in ieder gev...

Preventiecollege voor basisschoolleerlingen in Albert Schweitzer ziekenhuis

Ruim tachtig basisschoolleerlingen uit groep 8 van verschillende scholen in Dordrecht kregen een bij...

Op Pad Met Ad in gesprek met Philip Elzerman over zijn boek: 'No Guts, No Glory'

In een nieuwe aflevering van Op Pad Met Ad spreekt Ad met Philip Elzerman over zijn nieuwe boek ‘No ...

112-nieuws: motorrijder gewond en pakketbezorger belandt in sloot

Op de Hugo van Gijnweg in Dordrecht is een motorrijder in botsing gekomen met een auto en aan de Weg...

Een nieuwe editie 'Samen koken, samen eten' Papendrecht gaat van start

Voorheen was het al een groot succes en nu starten binnenkort weer nieuwe edities van ‘Samen koken, ...