"Een handige uitkomst," zegt een bewoner. "Handig om zo naar de stad te gaan. Normaal moest ik een stukje om, maar dit is prima zo." Ook GroenLinks-raadslid Kitty Kruger liep als een van de eerste over de brug: "Hij loopt prima!"
"Ik ben geen technicus, maar ik kan nu al genieten van hoe deze brug eruit ziet," zei burgemeester Kolff vlak voor het officiële moment in zijn toespraak. "De brug is niet alleen geweldig om te zien, maar ook een technisch hoogstandje," benadrukte hij. Bijzonder aan de Prins Clausburg is namelijk de constructie van het contragewicht dat in de mast van de brug is verwerkt. Door middel van twee hydraulische zuigers wordt de mast naar voren bewogen waardoor de mast als contragewicht het brugdek omhoog duwt. Dit bewegingsmechanisme is niet eerder toegepast in een brug en daardoor uniek in de wereld. "Maar daarmee is het zeker geen experiment. Er is een knap staaltje werk afgeleverd door de bouwers."
De prinses was voor de derde keer in drie jaar dat de zij een officieel bezoek bracht aan Dordrecht. Zo onthulde zij het beeld van Willem van Oranje en was zij pas nog in het Dordrechts Museum. "Het is altijd een genoegen om haar te ontvangen," vertelt de burgemeester. "Het is een erg betrokken vrouw en geinteresseerd in waar ze komt. Ze heeft echt genoten." Kolff geeft aan dat de prinses het een zeer mooie brug vond.
Met de opening van de brug kunnen niet alleen bewoners van de Stadswerven makkelijk de wijk in en uit richting de oude binnenstad, maar het is onderdeel van de snelfiets route richting de Papendrechtsebrug.
Een bijzonder welkom was er ook voor oud-wethouder Piet Sleeking. Hij stond aan de wieg van Stadswerven en ook aan die van de brug. Hoewel hij officieel afscheid van de politiek heeft genomen, was hij wel uitgenodigd om dit heugelijke moment mee te maken.
In 2020 werd begonnen met de bouw van de brug nadat de gemeente een prijsvraag had uitgeschreven voor het ontwerp. Uit 127 inzendingen werd het ontwerp van architect René van Zuuk gekozen.