Het team van het Albert Schweitzer ziekenhuis haalde één keer eerder meer op, in 2021 haalde het team 116.000 euro op. Daar moet wel even bij genoemd worden dat toen de opbrengt van coronajaren ‘20 en ‘21 samengevoegd mochten worden. Per jaar bekeken is dit dus toch een recordbedrag voor het team, dat uit 21 deelnemers bestaat. Van hen zijn er acht lopers en doen de andere dertien alles om deze lopers te ondersteunen.
Dennis Latumahina is de teamcaptain van het ASZ-team, hij roemt de hechtheid van het team: “Dit team doet al jaren mee, alle teamleden zijn ooit aangesloten met het idee dat ze een jaartje mee zouden doen maar zijn door de hechtheid van het team blijven hangen.” Verder laat hij weten supertrots te zijn op de opbrengst, maar noemt hij dat niet meer dan logisch: “Elk jaar willen we natuurlijk zoveel mogelijk geld bij elkaar verzamelen, daarvoor organiseren we als team ook een groot aantal extra evenementen die los van de RoPaRun staan.”
In totaal deden er 245 teams mee met de RoPaRun, een tweede plek qua opbrengt is daarmee niet iets om je voor te schamen. De Roparun bracht dit jaar in totaal bijna 2,7 miljoen euro op. Om zo min mogelijk geld uit te hoeven geven wordt het team gesponsord door het ziekenhuis. Dat betaalt onder meer de touringcar die achter de hardlopers aanrijdt.
Bij de RoPaRun gaan teams te voet van Rotterdam naar Parijs, of vice versa. De totale afstand bedraagt 525 kilometer, die de lopers in estafettevorm afleggen. De afgelopen jaren werd de loop vanwege coronarestricties in België en Frankrijk volledig in Nederland gehouden, volgend jaar is de start wel weer in Frankrijk. Helemaal terug naar normaal is de loop nog niet, de start zal niet in Parijs zijn vanwege de Olympische Spelen. De start is nu zo’n honderdvijftig kilometer noordelijker.
Bekijk hieronder de reportage die RTV Dordrecht maakte over de finish van de RoPaRun 2023.