Dordrecht, Netherlands

Doelpuntrijk oefenduel tussen FC Dordrecht en Willem II, hattrick Van der Sluijs

Rocco Robert Shein maakte opnieuw een prima indruk bij FC Dordrecht Corrado Francke
FC Dordrecht heeft zaterdag een prima indruk achtergelaten in een oefenwedstrijd tegen Willem II. In eigen huis stond er na 120 minuten een 4-4 eindstand op het scorebord na een knappe comeback, twee tegengoals in de slotfase én drie doelpunten van uitblinker Joep van der Sluijs.
Corrado Francke | 13 juli 2024 16:58 | Aangepast op 13 juli 2024 16:58
Aan de Krommedijk bleven drie van de vier tribunes leeg. De wedstrijd was namelijk in eerste instantie besloten, maar na overleg met de gemeente waren er toch seizoenkaarthouders welkom op de oosttribune.

Smolarczyk staat voor vertrek
Verdediger Bartek Smolarczyk ontbrak op het wedstrijdformulier. De Pool, wiens broertje Janek wél bij de selectie zat, is op weg naar de uitgang bij FC Dordrecht. João Simões, de Portugese buitenspeler die de afgelopen weken op proef was bij de club, krijgt geen contract en was daarom ook niet van de partij.

Anders dan anders bestond deze oefenwedstrijd uit vier periodes van dertig minuten. Na een weinig verheffend eerste halfuur opende Willem II in 'deel twee' de score. Dordt-goalie Celton Biai zat mis bij een vrije trap van Nick Doodeman, waarna verdediger Tommy St Jago de 0-1 binnen kon koppen.

Werk aan de winkel voorin
Het bijna sterkste elftal dat FC Dordrecht op het veld kon zetten maakte wel duidelijk dat er vooral in de voorhoede nog veel werk te verrichten is. De aanvallendste vier in de basis - Devin Haen, Joshua Pynadath, Joseph Amuzu en Igor da Silva - zijn immers allemaal nieuwelingen en waren nog niet lekker op elkaar afgesteld. De Dordtse defensie, gevormd door Leo Seydoux, Sem Valk, Jop van der Avert en John Hilton, liet een redelijke indruk achter.

Toch verdubbelden de Tilburgers vlak voor het verstrijken van de eerste wedstrijdhelft de voorsprong. Een voorzet van Valentino Vermeulen werd knap binnengetikt door Max de Waal: 0-2. Na die treffer zat het eerste uur erop, na een kwartier pauze stonden twee compleet andere elftallen op het veld.

Snelle Dordtse treffers
Daarna hielden beide ploegen lange tijd gelijke tred. Tot FC Dordrecht in de slotfase van het derde halfuur ineens op stoom kwam: eerst tikte middenvelder Daniël van Vianen een rebound binnen, twee minuten later ramde Joep van der Sluijs op overtuigende wijze de 2-2 langs doelman Joshua Smits.

Van der Sluijs, die vorig seizoen bij Feyenoord Onder 21 speelde en eerder voor onder meer TOP Oss uitkwam, toonde zichzelf de overtuigende kartrekker van een elftal vol nieuwelingen en jeugdspelers. De rechtsbuiten bracht FC Dordrecht een kwartier voor tijd op voorsprong en schoot een minuut later zelfs de 4-2 binnen.

Toch nog een gelijkspel
Het lukte de thuisclub echter niet om de overwinning over de streep te trekken. In de laatste tien minuten kwam Willem II namelijk op gelijke hoogte door twee goals van Emilio Kehrer. Zo kende het doelpuntrijke oefenduel uiteindelijk geen winnaar.

Op onze website bekijk je zaterdagavond een samenvatting van het duel.

Opstelling FC Dordrecht 1e uur: Biai; Seydoux, Valk, Van der Avert, Hilton; Receveur, Shein, Da Silva; Amuzu, Haen, Pynadath

Opstelling FC Dordrecht 2e uur: Baltussen; Codutti, J. Smolarczyk, Akmum (Van Gogh/91), Olde Keizer; Van Vianen, Tabiri, Scholte (Zouteriks/102); Van der Sluijs, Zandbergen, Ezeb

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Wantijbrug tijdelijk afgesloten voor verkeer

Redactie Streek 56 | Loïsa de Wit | 3 sep 2024 14:59

Lees ook

FC Dordrecht boekt belangrijke thuisoverwinning tegen ploeterend Cambuur

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een belangrijke 2-0 overwinning behaald op SC Cambuur. Hiermee herpa...

FC Dordrecht loopt koppositie mis door eerste nederlaag van het seizoen

FC Dordrecht heeft maandagavond verzuimd om in punten gelijk te komen met koploper TOP Oss. Op het A...

Reserves FC Dordt spelen gelijk in oefenduel tegen tweededivisionist

FC Dordrecht heeft woensdagavond gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd tegen VV Noordwijk. De wedstri...

Fans over betaald parkeren bij FC Dordt: 'Als ze er maar een goede speler van kopen'

Tien euro betalen om je auto op de parkeerplaats naast het FC Dordrecht-stadion te zetten. Onder sup...

FC Dordrecht laat tegen ADO twee gezichten zien: 'Deze 1-1 is verdiend'

De ene helft is de andere niet, zo bewees FC Dordrecht zaterdag tegen ADO Den Haag. Het 1-1 gelijksp...

FC Dordrecht verwijst fans voor gratis parkeren naar de buurt eromheen

Geen zin om 10 euro te betalen om te parkeren op de parkeerplaats van FC Dordrecht? Dan is er volgen...