Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht nipt onderuit tegen SK Beveren in warm en moeizaam oefenduel

FC Dordrecht heeft de thuissupporters niet bepaald getrakteerd op spektakel in het vijfde oefenduel deze voorbereiding. In eigen huis werd het, na een lange zit van 140 minuten, 0-1 voor de Belgische opponent SK Beveren.
Corrado Francke | 20 juli 2024 17:25 | Aangepast op 20 juli 2024 17:25
In de basis een oude bekende: doelman Liam Bossin maakte vrijdag zijn terugkeer aan de Krommedijk wereldkundig en stond tegen Beveren gelijk aan de aftrap. Dat gold ook voor proefspelers Yannis M'Bemba en Sven van Doorm. Laatstgenoemde vertrok bij deze zomer bij FC Eindhoven en is sindsdien op zoek naar een nieuwe club.

Lange zit
De oefenwedstrijd was nóg een stukje langer dan vorige week, toen er tegen Willem II vier periodes van dertig minuten werden gespeeld. Tegen de Belgen stonden er, in een bloedheet M-Scores Stadion, vier kwarten van 35 minuten op het programma.

In het eerste deel kreeg FC Dordrecht via aanvoerder John Hilton, Leo Seydoux, Korede Osundina en Joseph Amuzu een paar kansen, maar werd er niet gescoord. Aan de juiste afronding ontbrak het ook in het tweede kwart. Zo mikte Joep van der Sluijs precies op de handen van doelman Maxim Deman en nam Amuzu de bal slecht aan in kansrijke positie.

Nieuwe elftallen, snelle goal
Gescoord werd er wel in deel drie, waarin twee compleet nieuwe elftallen op het veld stonden en ook het arbitraal trio was vervangen. De openingstreffer viel razendsnel: de Letse proefkeeper Vladislavs Razumejevs ging na nog geen minuut in de fout en Hüseyin Ertürk kon profiteren: 0-1.

Het leverde bedenkelijke blikken op binnen de lijnen, waar het Dordtse elftal bestond uit vijf nieuwelingen, vier jeugdspelers, één huurling en één proefspeler. Aanvoerder was Daniël van Vianen, de enige van de elf met Keuken Kampioen Divisie-ervaring in het shirt van FC Dordrecht.

Veel fouten
Trainer Melvin Boel, met pet bewapend tegen de warme omstandigheden, zag een moeizaam vervolg van zijn ploeg. Miscommunicatie hier, een verkeerde pass daar: het thuispubliek werd niet bepaald getrakteeerd op een fraaie wedstrijd.

Ook het laatste deel stelde teleur. Alleen Jayson Ezeb en Dean Zandbergen creëerden in het slot nog een kans, maar stuitten allebei op Beveren-doelman Beau Reus. Gescoord werd er niet meer.

Opstelling FC Dordrecht 1e en 2e kwart: Bossin; Seydoux, Valk, M'Bemba, Hilton; Van Doorm (Van Vianen/57), Shein, Van der Sluijs; Osundina, Haen, Amuzu

Opstelling FC Dordrecht 3e en 4e kwart: Razumejevs (Biai/106); Codutti , Janek Smolarczyk, Akmum (Van Gogh/119), Olde Keizer; Tabiri, Van Vianen, Scholte (Huitzing/119); Zouteriks, Zandbergen, Ezeb

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Wantijbrug tijdelijk afgesloten voor verkeer

Redactie Streek 56 | Loïsa de Wit | 3 sep 2024 14:59

Lees ook

FC Dordrecht boekt belangrijke thuisoverwinning tegen ploeterend Cambuur

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een belangrijke 2-0 overwinning behaald op SC Cambuur. Hiermee herpa...

FC Dordrecht loopt koppositie mis door eerste nederlaag van het seizoen

FC Dordrecht heeft maandagavond verzuimd om in punten gelijk te komen met koploper TOP Oss. Op het A...

Reserves FC Dordt spelen gelijk in oefenduel tegen tweededivisionist

FC Dordrecht heeft woensdagavond gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd tegen VV Noordwijk. De wedstri...

Fans over betaald parkeren bij FC Dordt: 'Als ze er maar een goede speler van kopen'

Tien euro betalen om je auto op de parkeerplaats naast het FC Dordrecht-stadion te zetten. Onder sup...

FC Dordrecht laat tegen ADO twee gezichten zien: 'Deze 1-1 is verdiend'

De ene helft is de andere niet, zo bewees FC Dordrecht zaterdag tegen ADO Den Haag. Het 1-1 gelijksp...

FC Dordrecht verwijst fans voor gratis parkeren naar de buurt eromheen

Geen zin om 10 euro te betalen om te parkeren op de parkeerplaats van FC Dordrecht? Dan is er volgen...