Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht terug op het trainingsveld: 'We gaan op veel dingen voortborduren'

De spelers van FC Dordrecht weer in actie op het trainingsveld Corrado Francke
Na een paar weken vakantie, voor de een iets langer dan de ander, begon FC Dordrecht maandag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met veel bekende gezichten, maar ook nieuwe spelers én een nieuwe trainer: Melvin Boel. "De weg dat Dordrecht niet meer speelt om te verliezen maar écht om te winnen, past ook bij mij."
Corrado Francke | 24 juni 2024 17:48 | Aangepast op 24 juni 2024 17:48
Enkele tientallen supporters, aanzienlijk drukker dan in eerdere jaren, kwamen op de eerste training af. Op het veld ruim twintig spelers: vanwege de warmte én de nodige conditieverschillen de een iets vermoeider dan de ander. "Pittig, maar lekker om weer te beginnen en gas te geven", lacht verdediger Sem Valk na afloop.

Geintjes en dolletjes
De verdediger is een van de nieuwelingen aan de Krommedijk. Op zoek naar ervaring in het betaalde voetbal kwam de aanvoerder van Feyenoord Onder 21 bij FC Dordrecht uit en zag een paar weken later hoe zijn trainer Melvin Boel dezelfde overstap maakte. "Ik wist nog niet dat hij de trainer ging worden, maar inmiddels zijn er wel wat geintjes en dolletjes gemaakt."

Valk zat naar eigen zeggen twee à drie jaar geleden dicht tegen de eerste selectie van Feyenoord aan, maar tot een doorbraak kwam het niet. "Nu is het vooral tijd om mezelf te laten zien op een hoger niveau", zegt de verdediger, die laat weten dat hij niet in beeld is geweest als één van de vier huurlingen. "Dat is niet het geval geweest. Mijn contract liep af en het was een mooi moment om iets nieuws te beginnen."

'Het is supersnel gegaan'
Net als bij Valk was ook bij Boel de keuze voor FC Dordrecht snel gemaakt. "We hebben elkaar op een zondag gezien en die maandag waren we eruit, dus het is supersnel gegaan. Ik weet wat voor club Dordrecht is, ik weet wie de directie is en zij weten wie ik ben."

Als trainer van Feyenoord Onder 21, dat in eerdere jaren onder meer Naoufal Bannis en Benny Silva uitleende aan FC Dordrecht, had Boel al vaak contact met de club. "Ik was hier ook in de covid-tijd, het hele stadion was leeg en ik zat naast één of twee mensen die ook die wedstrijd keken. Ik heb dus wel een bepaald gevoel bij de club", aldus de nieuwe hoofdtrainer.
Melvin Boel (links) tijdens de eerste training Corrado Francke
Na afgelopen seizoen, waarin FC Dordrecht met aanvallend voetbal vierde werd en in de nacompetitie werd uitgeschakeld door FC Emmen, was Boel overtuigd. "Vorig jaar moest een hele nieuwe weg ingeslagen worden, maar zeker het laatste halfjaar heeft Dordrecht laten zien dat zij van iedereen kunnen winnen."

Proefspelers en huurlingen
Twee spelers zijn momenteel op proef bij FC Dordrecht. Het gaat om Fortuna Sittard-doelman Tom Hendriks en linksbuiten Joshua Pynadath, een Amerikaan die eerst bij jeugdteams van Ajax en daarna bij Jong AZ speelde.

Korede Osundina is, net als vorig seizoen, een van de Feyenoord-huurlingen aan de Krommedijk. Ook spits Jayson Ezeb komt op huurbasis naar Dordt, waar hij meetraint bij de eerste selectie en wedstrijden gaat spelen in de beloftenploeg.

Deze spelers stonden maandag op het veld:
  • Doelmannen: Celton Biai, Tijn Baltussen, Tom Hendriks (proef)
  • Verdedigers: Jop van der Avert, Bartek Smolarczyk, Rogier van Gogh, John Hilton, Léo Seydoux, Sem Valk, Janek Smolarczyk (jeugd)
  • Middenvelders: Tim Receveur, Daniël van Vianen, Igor Daniel da Silva, Ben Scholte, Kwame Tabiri (jeugd), Sohaib El Idrissi (jeugd), Jay Zouteriks (jeugd)
  • Aanvallers: Joseph Amuzu, Dean Zandbergen, Korede Osundina, Jayson Ezeb, Joey de Bie, Joshua Pynadath (proef)

Rocco Robert Shein had zijn vlucht gemist en sluit dinsdag aan bij de groep. Jari Schuurman is op de weg terug na een eind vorig seizoen opgelopen blessure. Ruben Kluivert was helemaal niet meer van de partij: hij staat voor een transfer naar het buitenland.

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Zwaargewonde bij ongeluk op A16, snelweg dicht

Rijnmond | 29 jun 2024 11:02

Wurgslang gevonden op fietspad

Rijnmond | Redactie Streek 56 | 1 jul 2024 09:26

Lees ook

Bekijk hier een samenvatting van Oranje Wit - FC Dordrecht (1-6)

FC Dordrecht won zaterdagmiddag het eerste oefenduel richting het nieuwe seizoen bij stadgenoot Oran...

FC Dordrecht start oefenreeks met zesklapper bij stadgenoot Oranje Wit

FC Dordrecht is de oefencampagne begonnen met een zege op Oranje Wit. Waar het na een uur spelen een...

Ruben Kluivert vertrekt bij FC Dordrecht

Verdediger Ruben Kluivert verlaat na één seizoen FC Dordrecht. Hij verruilt de Schapekoppen voor een...

Ben Scholte ruilt vertrouwd FC Emmen in voor FC Dordrecht: 'Bewuste keuze'

Ben Scholte is deze transferzomer misschien wel de meest opvallende nieuweling die bij FC Dordrecht ...

Ben Scholte en Joseph Amuzu nieuwste versterkingen FC Dordrecht

Middenvelder Ben Scholte en aanvaller Joseph Amuzu zijn de twee nieuwste versterkingen van FC Dordre...

Samba aan de Krommedijk? FC Dordrecht haalt Braziliaanse middenvelder

Igor Daniel da Silva is de nieuwste aanwinst van FC Dordrecht. De 20-jarige Braziliaan komt over van...