Dordrecht, Netherlands

Ben Scholte ruilt vertrouwd FC Emmen in voor FC Dordrecht: 'Bewuste keuze'

Scholte werd vrijdag gepresenteerd bij FC Dordrecht Nick Koole
Ben Scholte is deze transferzomer misschien wel de meest opvallende nieuweling die bij FC Dordrecht is gepresenteerd. De aanvallende middenvelder komt transfervrij over van FC Emmen en belandt in een totaal nieuwe omgeving. "Het was een lastige keuze, alleen ik denk dat ik me hier goed kan ontwikkelen."
Corrado Francke | Redactie Streek 56 | 23 juni 2024 10:00 | Aangepast op 23 juni 2024 10:00
De 22-jarige Scholte begint volledig blanco aan de Krommedijk. Het vertrek naar de andere kant van het land, nieuwe, onbekende teamgenoten én het intrekken in een appartementje. "Ik woonde gewoon nog thuis, dus het is de eerste keer dat ik op mezelf ga wonen. Het is even wat anders, maar ik denk dat het alleen maar leuk is dat je nieuwe mensen leert kennen."

FC Dordrecht en FC Emmen zijn inmiddels wél goede bekenden van elkaar. De Drenten zorgden immers voor de uitschakeling van de Dordtenaren in de play-offs in mei. En toeval of niet: komend seizoen komen de twee ploegen elkaar in de eerste speelronde al tegen.

Geen dubbel gevoel
Scholte hield in ieder geval geen dubbel gevoel aan beide play-offduels over, want toen had hij nog geen idee dat FC Dordrecht zijn nieuwe club zou worden. "Ze hadden zich toen nog niet gemeld. Dat is één of twee weken daarna gebeurd."

Daarna volgde een gesprek met Mark Ruijl, die vanuit de samenwerking met Feyenoord verantwoordelijk is voor de Dordtse aanwinsten. "Twee of drie weken terug heb ik een goed gesprek gehad met Mark en daarna met de trainer (Melvin Boel, red.), dat gaf ook een goed gevoel. Het is daarom een bewuste keuze geweest", benadrukt Scholte.

Bovenin meedraaien
De aanvallende middenvelder kon kiezen uit meerdere clubs, maar kreeg bij FC Dordrecht het beste gevoel. Wat de doorslag gaf? "Ten eerste het verhaal van de club, maar ook dat ze écht willen ontwikkelen en bovenin mee willen draaien."

Scholte kende bij FC Emmen afgelopen seizoen een geweldige start met vier treffers in vijf duels. "Daarna ben ik gepasseerd, wat ik persoonlijk niet terecht vond want het liep goed toen ik erin stond."

Aantrekkelijk voetbal
Het seizoen van Scholte ging vervolgens op en af. "Op een gegeven moment is het goed om iets nieuws te hebben, ook voor mijn ontwikkeling. FC Dordrecht heeft afgelopen seizoen goed gepresteerd met leuk voetbal, dat was ook een belangrijk punt voor mij. Ik ben een loper, dus het drukzetten ligt mij sowieso wel."

De seizoensopener bij FC Emmen op vrijdag 9 augustus, weliswaar in het shirt van FC Dordrecht, wordt voor Scholte hoe dan ook een bijzondere terugkeer. "Ik denk dat het wel even wennen zou zijn. Ik heb twaalf jaar bij Emmen gespeeld, dus ik denk dat het wel even anders is als je dan ineens aan de andere kant staat", zegt de 22-jarige Groninger.

Eerste training in aantocht
Na een vakantie van vier weken, iets korter dan van de gemiddelde FC Dordrecht-speler, stapt Scholte komende maandag voor het eerst het Dordtse trainingsveld op. De selectie begint dan aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Zwaargewonde bij ongeluk op A16, snelweg dicht

Rijnmond | 29 jun 2024 11:02

Wurgslang gevonden op fietspad

Rijnmond | Redactie Streek 56 | 1 jul 2024 09:26

Lees ook

Bekijk hier een samenvatting van Oranje Wit - FC Dordrecht (1-6)

FC Dordrecht won zaterdagmiddag het eerste oefenduel richting het nieuwe seizoen bij stadgenoot Oran...

FC Dordrecht start oefenreeks met zesklapper bij stadgenoot Oranje Wit

FC Dordrecht is de oefencampagne begonnen met een zege op Oranje Wit. Waar het na een uur spelen een...

Ruben Kluivert vertrekt bij FC Dordrecht

Verdediger Ruben Kluivert verlaat na één seizoen FC Dordrecht. Hij verruilt de Schapekoppen voor een...

FC Dordrecht terug op het trainingsveld: 'We gaan op veel dingen voortborduren'

Na een paar weken vakantie, voor de een iets langer dan de ander, begon FC Dordrecht maandag aan de ...

Ben Scholte en Joseph Amuzu nieuwste versterkingen FC Dordrecht

Middenvelder Ben Scholte en aanvaller Joseph Amuzu zijn de twee nieuwste versterkingen van FC Dordre...

Samba aan de Krommedijk? FC Dordrecht haalt Braziliaanse middenvelder

Igor Daniel da Silva is de nieuwste aanwinst van FC Dordrecht. De 20-jarige Braziliaan komt over van...