Dordrecht, Netherlands

Liam Bossin terug onder de lat bij FC Dordrecht: 'Dit voelt als thuiskomen'

Bossin werd vorige week in het stadion gepresenteerd Corrado Francke
Alsof hij nooit is weggeweest. Liam Bossin maakte afgelopen week zijn terugkeer bij FC Dordrecht wereldkundig en stond zaterdagmiddag in het oefenduel met SK Beveren (0-1 verlies) weer in zijn vertrouwde doel. "Voor mij was het duidelijk dat ik terug wilde komen, ik ben hier heel blij mee", zegt de Ierse Belg.
Corrado Francke | 22 juli 2024 13:47 | Aangepast op 22 juli 2024 13:47
Je zou bijna vergeten dat niet Bossin, maar Luca Plogmann afgelopen seizoen onder de lat stond. De Duitser, die bij Go Ahead Eagles nog allerminst zeker is van een basisplek, maakte als huurling bij FC Dordrecht een uitstekende indruk.

Publiekslieveling
Toch zal de naam van Bossin, die in zijn eerste twee jaar 87 duels in het Dordtse shirt keepte, veel langer bij de supporters blijven hangen. Een publiekslieveling mét een ongezouten mening. Terug in zijn vertrouwde Dordrecht.

"Het voelt als thuiskomen", concludeert Bossin, die zeventig minuten in actie kwam en de nul hield. "Het was mijn eerste wedstrijd sinds april, maar mijn gevoel was goed. Ik vond ons veel beter, maar we moeten wel onze kansen afmaken."
Bossin in 2023 in actie namens FC Dordrecht René Kamps
Interesse uit de eredivisie
De 28-jarige doelman stond vorig seizoen bij KV Oostende onder de lat. Na lang gewankel ging de Belgische club echter failliet en moest Bossin op zoek naar een nieuwe uitdaging. Interesse was er onder meer vanuit de eredivisie - bijvoorbeeld Willem II, Sparta Rotterdam en FC Utrecht - maar geen enkele club hapte toe. "De afgelopen maanden waren echt moeilijk, ook omdat ik een paar maanden geen inkomsten meer had. Ik zou het niemand wensen", erkent hij.

Omdat hij snel duidelijkheid wilde ('ik kan niet tot september blijven wachten') en de liefde voor FC Dordrecht niet verdwenen was, koos hij voor de terugkeer aan de Krommedijk. "Ik moet strijden met Celton (Biai, red.), maar als ik speel kan ik bewijzen hoe goed ik ben. Ik heb in ieder geval veel mooie reacties gekregen van de supporters, dat vind ik ook heel belangrijk na de moeilijke periode die ik heb gehad."

'Stap in onze speelwijze'
Trainer Melvin Boel zag zijn ploeg tegen SK Beveren best wat kansen creëren, maar die niet verzilveren. "De conclusie is dat we weer een stap hebben gemaakt in onze speelwijze, zowel aan de bal als zonder bal. De enige teleurstelling die ze hadden, is dat ze uit de vele kansen geen doelpunt konden maken."

Deze week staat voor FC Dordrecht een trainingskamp in Zeist op het programma, waar besloten oefenduels met Al Shamal en Aris Thessaloniki op het programma staan. De laatste oefenwedstrijden worden op 3 en 4 augustus gespeeld, met als tegenstander de Belgische clubs Francs Borains en Lommel SK. De aftrap in eigen stadion is beide dagen om 14:30 uur.

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Wantijbrug tijdelijk afgesloten voor verkeer

Redactie Streek 56 | Loïsa de Wit | 3 sep 2024 14:59

Lees ook

FC Dordrecht boekt belangrijke thuisoverwinning tegen ploeterend Cambuur

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een belangrijke 2-0 overwinning behaald op SC Cambuur. Hiermee herpa...

FC Dordrecht loopt koppositie mis door eerste nederlaag van het seizoen

FC Dordrecht heeft maandagavond verzuimd om in punten gelijk te komen met koploper TOP Oss. Op het A...

Reserves FC Dordt spelen gelijk in oefenduel tegen tweededivisionist

FC Dordrecht heeft woensdagavond gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd tegen VV Noordwijk. De wedstri...

Fans over betaald parkeren bij FC Dordt: 'Als ze er maar een goede speler van kopen'

Tien euro betalen om je auto op de parkeerplaats naast het FC Dordrecht-stadion te zetten. Onder sup...

FC Dordrecht laat tegen ADO twee gezichten zien: 'Deze 1-1 is verdiend'

De ene helft is de andere niet, zo bewees FC Dordrecht zaterdag tegen ADO Den Haag. Het 1-1 gelijksp...

FC Dordrecht verwijst fans voor gratis parkeren naar de buurt eromheen

Geen zin om 10 euro te betalen om te parkeren op de parkeerplaats van FC Dordrecht? Dan is er volgen...