Dordrecht, Netherlands

Ideaal festivalweer zorgt voor topdrukte tijdens Wantijpop 2024

Geen extreem hoge temperaturen dit jaar, maar juist ideaal festivalweer. Het Wantijpark was zaterdag het decor van de 27e editie van Wantijpop. Jong en oud hebben ook in 2024 weer intens genoten van het gratis te betreden festival. Onder meer Flemming en Claude hebben de harten van het Dordtse publiek tijdens deze editie weten te stelen.
Erik van Krimpen | 8 juni 2024 22:26 | Aangepast op 8 juni 2024 22:26
Op het festivalterrein konden de bezoekers ook dit jaar weer kiezen uit een breed aanbod aan muziek in verschillende areas. Regionaal talent speelde in de Popcentrale area en housemuziek klonk uit de speakers op het veld van de Geheime Deuntjes. Veel van de jongste bezoekers waren te vinden in de Koning Eik area, waar ze onder meer konden kijken naar een poppentheater. Toch kwamen de meeste bezoekers op Wantijpop voor de muziek van Claude, The Dirty Daddies en Flemming.

Voor Claude, bekend van de hits ‘Ladada’ en ‘Écoutez-moi’, was het zaterdag de eerste keer dat hij optrad op Wantijpop. Zijn debuut in Dordrecht is hem prima bevallen, vertelt hij voor de camera van RTV Dordrecht na afloop van zijn energieke optreden. “De mensen zijn zo leuk hier en ze spraken een aardig woordje Frans.” Ook roemde hij de organisatie die de artiest met Congolese roots hartelijk ontving door de typische Dordtse Schapenkopkoekjes te overhandigden. “Die ga ik nu lekker opeten, ik vond het heel leuk om hier te zijn.”

Voor Flemming was het al vroeg druk voordat zijn optreden om 19.00 uur begon. Fans die een plekje vooraan wilden bemachtigen, moesten daar flink wat geduld voor hebben, vertelt één van de jongste festivalgangers. “We zijn hier al een uur van tevoren heengelopen.” Vooraan het podium was ook een ware fanclub van Flemming te bekennen, een groep van zes vriendinnen reisde vanuit Nijmegen om hun idool voor de zoveelste keer te zien optreden. “Flemming geeft zoveel om zijn fans en zijn muziek betekent voor veel mensen ook gewoon heel veel.”

Naast het genieten van spetterende optredens, heerlijke hapjes en drankjes, is Wantijpop voor veel bezoekers ook een weerzien van veel oude bekenden. “Dagen van tevoren ga ik al kijken wie er allemaal komen, want ik wil ze allemaal weer zien. Wantijpop is gewoon het feestje van de Dordtenaren.”

Meer zien van Wantijpop? Kijk dan aanstaande maandag naar een uitgebreide impressie van het festival op TV Dordrecht en online.

Bekijk hieronder een korte impressie van Wantijpop:

Meest gelezen

Wantijbrug tijdelijk afgesloten voor verkeer

Redactie Streek 56 | Loïsa de Wit | 3 sep 2024 14:59

Lees ook

Dit is de line-up van studentenfeest ‘DS Festival’ in Dordrecht

De line-up van ‘DS Festival’ is bekend en staat vol met Urban artiesten. Dat is een feest speciaal v...

Rockabilly Square met vernieuwde formule ouderwets gezellig

De achtste editie van het jaarlijkse Rockabilly Square festival vond dit weekend plaats, met daarbij...

Nu wél mooi weer tijdens festival Brand Parkies in Dordrecht

Het is feest in het Wantijpark in Dordrecht. Terwijl festival Brand Parkies vorige week maar circa t...

Organisatie blikt tevreden terug op Big Rivers: 'Bijna te mooi om waar te zijn'

De paars-groen-gele vlaggetjes worden opgeruimd en laten een herinnering achter van het Big Rivers-w...

Big Rivers barst los: muziek en saamhorigheid in Dordrecht

De kop is eraf! Vrijdagavond is het muziekfeest dat Big Rivers heet weer losgebarsten in de Dordtse ...

Laatste repetitie voor concert Leerorkest Drechtsteden: ‘Ik wilde altijd al viool spelen’

Leerorkest Drechtsteden heeft donderdagochtend voor de laatste keer gerepeteerd. Dat doen ze in aanl...