Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht bekroont uitstekende week met zege op tiental Jong PSV

FC Dordrecht aan de bal tegen Jong PSV Corrado Francke
FC Dordrecht heeft vrijdagavond de tweede competitiezege in vijf dagen in de wacht gesleept. De ploeg was met 2-0 te sterk voor Jong PSV, dat lange tijd met tien man speelde na een vroege rode kaart voor doelman Niek Schiks.
Corrado Francke | 4 oktober 2024 21:53 | Aangepast op 4 oktober 2024 21:53
De overwinning op de Brabanders, vier dagen na de 0-1 overwinning bij Jong Ajax, zorgde voor een echte 'zespuntenweek'.

Tegen de Eindhovenaren had de ploeg nog iets recht te zetten. Jong PSV was afgelopen seizoen namelijk de enige tegenstander die FC Dordrecht aan de Krommedijk versloeg. Met ruime cijfers ook: de treffer van invaller Korede Osundina was een schrale troost in een duel dat met 1-4 verloren ging.

John Hilton en Rocco Robert Shein waren de enige twee basisspelers die ruim elf maanden na die oorwassing ook weer aan de aftrap stonden. Verder was er opnieuw plek voor Ben Scholte op de plek van de geschorste Joep van der Sluijs, terwijl de van een blessure teruggekeerde Jari Schuurman op de bank plaatsnam.

Vroege rode kaart
Waar Jong PSV-doelman Niek Schiks vorig seizoen een heldenrol vervulde in het M-Scores Stadion, zat zijn wedstrijd er ditmaal binnen een kwartier op. De goalie dacht eerder bij de bal te zijn dan de doorgebroken Jaden Slory, maar was te laat. Na de harde botsing die volgde, kon Schiks met rood vertrekken.

Verder gebeurde er weinig opmerkelijks in het eerste kwart wedstrijd. Het gevaar van de bezoekers kwam tweemaal via Tay Abed (eerst naast, daarna op Dordt-keeper Liam Bossin) en aan de overkant strandden pogingen van Rocco Robert Shein en Daniël van Vianen op het been van een tegenstander. Halverwege de eerste helft voorkwam de paal dat Korede Osundina de eerste doelpuntenmaker werd.

Teruggetrokken Jong PSV
Jong PSV kon alleen nog maar verdedigen. Het leverde invaldoelman Tijn Smolenaars handenvol werk op, die voor rust nog knap redde op schoten van Ben Scholte en Léo Seydoux. Smolenaars was bij de volgende poging van Shein wel gezien, maar kreeg opnieuw hulp van de paal.

Op slag van rust scoorde FC Dordrecht alsnog de openingstreffer. Na prima voorwerk van Yannis M'Bemba en Scholte bracht Haen het thuispubliek in extase met een schot dat ook voor Smolenaars te machtig was: 1-0.

Wie maakt de tweede?
De marge werd al snel in de tweede helft verdubbeld, al was die vreugde wegens buitenspel snel voorbij. Daarna verliep de zoektocht naar de tweede treffer wat stroperig. Vaak werd er richting het doelgebied prima gecombineerd, maar ontbrak het aan iemand die de trekker over wilde halen.

Het sprankje hoop dat nog overbleef bij Jong PSV, werd in de slotfase echter aan diggelen geschoten door FC Dordrecht. Rocco Robert Shein, komende week ongetwijfeld in actie voor het nationale team van Estland, zorgde tien minuten voor tijd voor de bevrijdende 2-0, tevens de eindstand en slotakkoord van een sportief uiterst succesvolle week.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Seydoux, Valk, M'Bemba, Hilton (Olde Keizer/88); Van Vianen, Shein (Parlanti/85), Scholte (Zandbergen/62); Osundina (Amuzu/62), Haen (Schuurman/85), Slory

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Michelinster voor Huis Van Gijn: ‘We wisten nergens van, hij kwam via de post’

Redactie Streek 56 | Loïsa de Wit | 4 okt 2024 14:46

Tientallen ouders gedupeerd: moeten op zoek naar nieuwe opvang na Fit-Kidz sluiting

Trevyn van Houwelingen | Redactie Streek 56 | 2 okt 2024 15:04

Lees ook

De Plucheplakkers vragen zich af: horen wij daar een reiger schijten?

Er is weer veel te bespreken over FC Dordrecht. De mannen van trainer Melvin Boel schrijven na een 1...

Belangrijke zege FC Dordrecht bij Jong Ajax: 'Ze hebben knetterhard gewerkt'

In meerdere opzichten was de 0-1 zege van FC Dordrecht bij Jong Ajax maandagavond belangrijk. Niet a...

Devin Haen puntert FC Dordrecht in Amsterdam naar derde seizoenszege

FC Dordrecht heeft maandagavond voor de derde keer dit seizoen een zege geboekt in de Keuken Kampioe...

FC Dordrecht en ASWH kennen tegenstander in eerste ronde KNVB Beker

FC Dordrecht gaat in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker op bezoek bij VV Noordwijk, zo wees de l...

FC Dordrecht toont karakter in regioderby: 'Wat er ook gebeurt, wij geven nooit op'

Wie geloofde na de 0-2 van Excelsior nog in een resultaat voor FC Dordrecht? De spelers in ieder gev...

FC Dordrecht verliest in Volendam (2-0) en daalt vijf plekken

FC Dordrecht heeft de opmars van FC Volendam dinsdagavond niet af kunnen remmen. De ploeg van traine...